26 Ağustos 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların faaliyetleri
- Nijerya İçişleri Bakanı Büyükelçi Magaji Muhammed, saat 09.45'de İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından karşılanacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Malazgirt Zaferi'nin 934. yıldönümü kutlama törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 14.30'da partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Sezer, saat 17.30'da "12. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri" yürüyüşüne katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Komuta Devir-Teslim töreni, saat 11.00'de yapılacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısı düzenleyecek.
- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği tarafından saat 10.00'da Özel Şeref günü kutlamaları düzenlenecek .
- Eğitime yüzde 100 destek projesi kampanyası kapsamında saat 15.30'da 16 derslikli lisenin protokol imza töreni yapılacak.
- Kamu emekçileri saat 12.30'da DSİ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
- Tekstil Sen'liler, haftada 35 saat çalışma talebiyle bir yürüyüş ve basın açıklaması eylemi yapacak. Saat 11.00'de Saraçhane Parkı'nda başlayacak olan yürüyüş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde yapılacak basın açıklamasıyla son bulacak.
- DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli, saat 12.00'de il başkanlığı binasında İstanbul'un sorunlarıyla ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Çeşitli Demokratik Kitle Örgütleri, İncirlik Üssü'ne yürüyecek olan arkadaşlarını saat 09.30'da Galatasaray Postanesi önünde düzenlenecek bir basın açıklamasından sonra İncirlik'e uğurlayacak.
- Polonya'da yapılan Halk Dansları Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Beylikdüzü Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun aldığı birinciliği kutlamak amacıyla, Beylikdüzü Migros'ta, saat 17.30'da bir tören düzenlenecek.
- Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Dünya Uluslararası Araştırmalar Konferansı'nda, 12.45-13.45 saatleri arasında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel konuşmacı olarak katılacak.
- Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, saat 11.00'de, KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da katılacağı bir törenle açılıyor.
- KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, saat 14.30'da Kütahya Yörük ve Türmenler Derneği'nin açılış törenine katılacak.
- Malazgirt Zaferi'nin 934. yıldönümü kutlamaları, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yapıldığı alanda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla gerçekleştirilecek.
- 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 6. Kolordu Komutanlığı tarafından Adada Atatürk Parkı önünde saat 17.00'de silah sergisi açılacak.
- Diyarbakır Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla vilayet binası önünde saat 10.00'da tören provası, saat 18.00'da Atatürk Stadyumu önünde halk koşusu yapılacak.
- Mardin Valiliği'nce, terörden zarar görenlere tazminatları ödenecek.
- Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Geleneksel Turhal Kültür ve Sanat Festivali başlayacak.
- Turhal Şeker Fabrikası'nda, 'Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli, saat 16.00'da törenle atılacak.
- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi, Kartal Şehitliği'nde "Özel Şeref Günü" kutlaması yapacak.
- Malatya'nın Darende İlçesi'nde düzenlenen Zengibar Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri başlayacak.
- Konya Hilton Oteli devralan Rixos Hotel Yönetimi, saat 19.30'da tanışma toplantısı düzenleyecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Ortadoğu barış süreci
- İsrail askerlerinin 2'si çocuk 5 Filistinli'yi öldürmesi üzerine bölgede gerginlik tırmanırken Filistinli örgütler, misillemede bulunacaklarını bildirdi.

Irak'ta anayasa belirsizliği
- Yeni anayasadaki görüş ayrılıklarının giderilmesi için daha çok zamana ihtiyaç olduğu açıklandı. Ülkedeki şiddet olayları da hız kesmeden devam ediyor.

UAEA- İran görüşmeleri
- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed El Baradey, İran'ın yeni müzakerecisi Ali Laricani ile bir araya gelecek.

Pakistan'da yerel seçimler
- Yerel seçimlerin 2. turunda meydana gelen şiddet olaylarında 19 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Geçen haftaki ilk turda da 22 kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı.

Fransa'da yangın
- 17 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Norveç kraliyet ailesi İsveç'te
- Norveç Kralı V. Harald ve Kraliçe Sonja, İsveç'teki resmi temaslarına devam ediyor.

Dünya Su Haftası
- İsveç'teki "Dünya Su Haftası" etkinlikleri devam ediyor.


SPOR GÜNDEMİ

- Futbolda UEFA Kupası'nda 1. tur maçlarının kura çekimi saat 14.00'da Monaco'da yapılacak. Bu kurayla Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri belli olacak.
- A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Nihat İziç, Levent Topsakal ve Paolo Bellati'ye, International Hospital'da saat 9.00-12.00 saatleri arasında kalp ağırlıklı sporcu Check Up'ı yapılacak.
- Milli basketbolcü Mehmet Okur, ev temizlik ürünleri sektörünün dev markası OMO ile biraraya geliyor. Konu ile ilgili Feriye Lokantası'nda saat 12.30'da milli basketbolcü Mehmet Okur'un da katılacağı bir basın toplantısı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber