Alime Cengiz'in babası: Soruşturmanın takipçisi olacağım

Ameliyet sırası beklerken hayatını kaybeden Alime Cengiz'in babası Ramazan Cengiz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturmaya ilişkin gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cengiz, olayın örtbas edilmemesi için sorumlular cezalandırılıncaya kadar takipçisi olacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat sırası beklerken hayatını kaybettiği ileri sürülen 8 yaşındaki Alime Cengiz'in babası Ramazan Cengiz, Çağlayan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan, soruşturmanın ne aşamada olduğunu sormak için geldiğini belirten Cengiz, bu olayın örtbas edilmemesi için, sorumlular cezalandırılıncaya kadar takip edeceğini söyledi.

Benzer bir olayı daha önce de yaşadığını belirten Cengiz, 2006 yılında diğer çocuğunun da doğum sırasında sağ kolunun çıktığını, davacı olmasına karşın sonuç elde edemediğini ifade etti. Bu soruşturmadan da sonuç çıkmamasından endişe duyduğunu dile getiren Cengiz, "Çocuğum 5 yaşına kadar 3 ameliyat geçirdi. Dördüncü ameliyatın yapılacağı söylendi ve 17'nci sıraya yazıldı. Üç yıldır ameliyat olacak diye bekliyorduk. Ancak sıra gelmedi. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Sayın Cumhuriyet Savcısı'yla görüştüm, dosyayı sordum. Yasa gereği dosyam YÖK'e gönderilmiş. Yetkililere seslenmek istiyorum. Olayı örtbas etmesinler." dedi.

Konuşurken gözyaşlarını tutamadığı görülan Ramazan Cengiz, basın mensupları tarafından sakinleşmesi için adliye binasına götürüldü. Adliye içinde sinir krizi geçiren Cengiz için 112 Hızır Acil servis hattından ambulans isteyen güvenlik amirinin, 5 dakikadan fazla kendisine cevap verilmesi için beklemesi dikkat çekti. İsminin açıklanmasını istemeyen güvenlik amiri, karşısına çıkan görevlinin, yarım saat ile 45 dakika sonra ambulans çıkarabileceğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine güvenlik görevlilerinin de yardımı ile doktor tarafından sakinleştirilen Cengiz, daha sonra evinin yolunu tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber