Kemoterapi ilaç hazırlama ünitesi 500 bin TL'lik tasarruf sağladı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan, Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama ünitesi sayesinde 500 bin lira ilaç tasarrufu sağladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan, Dicle Üniversitesi Hastanesinde kullanılan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama ünitesi sayesinde 500 bin lira ilaç tasarrufu sağladıklarını, daha önce el yordamı ile açık ortamda kemoterapi ilacı hazırladıklarını belirtti.

İlaç hazırlama ünitesini 5 yıl önce kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Işıkdoğan, kemoterapi ilaçları bu ünitede el değmeden, steril bir ortamda hazırlandığını, ilaçların biyolojik güvenlik kabinleri bulunan odada hazırlanması personelin ve ilaç uygulanacak hastanın sağlığını da koruduğunu belirtti. Işıkdoğan, hassas doz ayarını mümkün kılan robotik sistem sayesinde ilaç israfı da önlenerek ülke ve kurum ekonomisine katkı sağlandığını, Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi sayesinde 500 bin lira ilaç tasarrufu sağladıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber