MAKÜ Deney Hayvanları Araştırma Merkezi yeni yerine taşındı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Üniversiteleri bünyesinde kurulan Deney Hayvanları Araştırma Merkezi'nin açık kalp ameliyatı hariç tüm ameliyatların yapıldığı beşeri bir hastane ile aynı özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAKÜ Fen bilimleri alanında proje ve bilimsel çalışmaların yapılacağı Deney Hayvanları Araştırma Merkezi yeni yerine taşındı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Deney Hayvanları Araştırma Merkezi'nin açık kalp ameliyatı hariç tüm ameliyatların yapıldığı beşeri bir hastane ile aynı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Deney Hayvanları Araştırma Merkezi'nde ayrıca denek hayvanlarının pazarlanarak MAKÜ'ye gelir sağlanacağını kaydeden Rektör Saatcı, ?Deney Hayvanları Araştırma Merkezi, bizim Fen Bilimleri alanında yapacak olduğumuz proje ve bilimsel çalışmalara altyapı sağlayacak olan birimimizdir. Bu birimde de çok iddialıyız. Türkiye çapında ilklere girebilecek bir deney hayvanları ünitesini kurma aşamasındayız. Önümüzdeki 10-15 gün içinde bütün hazırlıklar tamamlanıp, deney hayvanları ünitemiz kurulacaktır. Deney hayvanları ünitemiz, şu an itibariyle taşımış olduğu altyapı karakteristikleri bir açık kalp ameliyatı hariç, diğer ameliyatların yapılabileceği bir beşeri hastaneyle aynı özelliklere sahiptir? dedi.

Isıtması, soğutması, iklimlendirmesiyle deney hayvanlarının yetiştirileceği odaların son teknoloji ile donatıldığını belirten Saatçı, ?Fen dalları ve sağlık dalları ile ilgili yapılacak olan projelerde ve bilimsel çalışmalarda mutlaka Hayvan Etik Kurulu Raporu istenecektir. Bunu sağlamış olmak, bizim öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımıza da bu tür projeler sunma hakkı verecektir. Böyle bir üniteye yörede sahip olmak ve burada üretilen deney hayvanlarının da çevreye pazarlanması adına üniversitemize bir gelir sağlanacaktır' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber