Jandarma'da diploma heyecanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Okullar Komutanlığı bünyesinde açılan 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı Subay, Astsubay, Sözleşmeli Bayan Astsubay ve Uzman Çavuş kurslarını tamamlayan kursiyerler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Jandarma Okulları Komutanlığı'nda düzenlenen törenle, 2004-2005 eğitim-öğretim yılında, 70. Dönem Jandarma Subay Temel Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Jandarma Astsubay Temel Kursu'nu başarı ile tamamlayan 2. dönem jandarma astsubay çavuşlar ile teknik ve yardımcı sınıf astsubay çavuşlar, intibak ve temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 3. dönem sözleşmeli bayan astsubaylar ile Uzman Jandarma Okulu'nu başarıyla tamamlayan 18. dönem uzman jandarma çavuşlar diplomalarını aldı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan generaller, subaylar ile kursiyer yakınlarının katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Jandarma Okullar Komutanı Tümgeneral Mustafa Bıyık, bu sene, Jandarma Subay Temel Kursu'ndan 228 subay, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Astsubay Temel Eğitim Kursları'ndan bin 59, Uzman Jandarma Okulu'ndan bin 415 uzman jandarma ile Arnavutluk, Azerbaycan, Gambiya, Gürcistan, Kırgızistan ve Ukrayna'dan 14 subay, 2 astsubayın eğitim ve öğrenimlerini başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazandıklarını söyledi. Yeni mezunlara, hizmetin her aşamasından vatandaşlara karşı adil ve tarafsız olmaları yönünde nasihat eden Tümgeneral Bıyık, "Hizmetteki başarının asıl anahtarının halkın desteğini kazanmaktan ve halkla bütünleşmekten geçtiğini daima aklınızda tutunuz" dedi. Tümgeneral Bıyık, mezunlardan, gücünü ve kaynağını insan sevgisinden alan Atatürkçü düşünceden de asla ayrılmamalarını isteyerek, "Ülkemizi ve kutsal değerlerini korumayı ve kollamayı koşullar ne olursa olsun daima en ön planda tutunuz" diye konuştu.

Dönem birincisi Jandarma Teğmen Mehmet Barış Bozkurt'un mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından; aralarında Gambiyalı 1 astsubayında bulunduğu dönem birincileri, yaş kütüğüne yıldız ve kokart çaktı. Törende dönem birincileri, diplomalarını Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin elinden alırken, dönem ikincilerine diplomalarını Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu, dönem üçüncülerine ise Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Nurettin Çakır, dönem dördüncülerine ise Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Açıkmeşe verdi. Orgeneral Türkeri, dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Törende bir konuşma yapan Orgeneral Türkeri, ülke güvenliğinin sağlanması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasının, bütün devletlerin olmazsa olmaz en temel görevlerinin başında geldiğini belirterek, TSK'nın ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın, bu kutsal görevi, yurdun her köşesinde, üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveri ile yerine getirdiğini bildirdi. Devletin kudret ve adalet gücünün yanı sıra, şefkat ve merhametini de temsil eden Jandarma teşkilatının, milletimizin huzur ve güvenliği için başta terörle mücadele olmak üzere üstlendiği bütün görevleri, kendisinden beklenen fedakarlık ve kahramanlıkla bugüne kadar başarıyla yerine getirdiğini ve bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yerine getirmeye ve başarmaya devam edeceğini vurgulayan Orgeneral Türkeri, "Özellikle, yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kutsal emaneti olan Türkiye Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve inkılaplarına, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne kasteden her türlü tehdide karşı koymayı, sarsılmayan bir azim ve kararlılık içerisinde sürdürecektir" diye konuştu. Genç jandarmalara seslenen Orgeneral Türkeri, şöyle devam etti:

"Milletimiz büyük fedakarlıklarla ve hiçbir imkanı esirgemeden, sizi özlemini duyduğunuz bugünlere getirmiştir. Şimdi sizden hizmet beklemektedir. Bu bilinç içerisinde, size tevdi edilecek görevleri en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Gücümüz; yüce milletimizin bizlere daima var olan sarsılmaz güveni, rehberimiz; ilke ve idealleriyle yüce Atatürk, örneğimiz; onun bitmek tükenmek bilmeyen çalışma azmi, engin vatan ve millet sevgisi, hedefimiz ise; görev ve sorumluluk alanımızda emniyet ve asayiş ile vatanın bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenini sağlamak olacaktır. Bu kutsal ocakta verilen bilgi ile terbiyeyi, ecdadınızdan ve ailenizden aldığınız yüksek karakteriniz ile birleştiriniz ve yaptığınız askerlik yeminine daima sadık ve bağlı kalınız. Bu bağlamda, bütün yaşamınız boyunca, yüksek ahlaklı ve onurlu birer asker olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzeninin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün, asil Türk milletinin şeref ve namusunun yılmaz koruyucuları olacağınıza ve gerektiğinde bu değerler uğruna seve seve hayatınızı feda edeceğinize inancım ve güvenim tamdır. Atatürk'ü iyi özümleyin ve onun fikirlerini daima yayın ve yaşatın."

Tören, diplomalarını alan jandarmaların tören geçişi yapması ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber