Fransız çift, Zafer Bayramı törenini ayakta izledi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Ankara'nın Polatlı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin tarihi ve turistik yerlerini görmeye gelen Fransız çift de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programını izledi. Fransız Jean-Lue ve Nataliya Baldo çifti ve çocukları 4 yaşındaki Charlie Baldo'nun tören boyunca ellerinde Türk bayrakları ile coşkuya katılmaları, geçit töreninde ayakta beklemeleri ve İstiklal Marşı'na gösterdikleri saygı törene katılanların da takdirini kazandı.

Türkiye'ye ziyaret için geldiklerini belirten Fransız çiftçi Jean-Lue ve Nataliya Baldo, Ankara'da olmaktan son derece mutlu olduklarını ve Polatlı'da Gordion'u ziyaret ettiklerini söyledi.

Nataliya Baldo, ?Biz Türkiye'nin kültürünü tanımak ve Türkiye'yi ziyaret etmek için buradayız. Buraya geldiğimizde Türklerin zafer bayramı olduğu duyduk ve bu zafer coşkusunu anlamak istedik. Bizi çok güzel karşıladılar ve biz bu anlamda herkese çok teşekkür ederiz. Tüm Türklerin de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz.? dedi.

Kısa sürede ilgi odağı olan Fransız aile ile bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAKARYA ŞEHİTLİĞİ'NDEKİ TÖRENLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Polatlı Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Şehitliği'nde düzenlenen törenlere, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutan Vekili Tuğgeneral Kemal Yeni, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler, askeri ve sivil erkan katıldı.

Törenlerde Polatlı Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutan Vekili Tuğgeneral Kemal Yeni ve Belediye Başkanı Yakup Çelik, Sakarya Şehitliği'ndeki anıt şeref defterini imzaladıktan sonra Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okulu Komutan Vekili Tuğgeneral Kemal Yeni ve Belediye Başkanı Yakup Çelik'in halkın bayramını kutlaması ve resmi geçitle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber