Devrekani Çayı'ndan alınan numuneler temiz çıktı

Geçtiğimiz günlerde, balık ölümleri ve suyun kirlenmesi sonucu Devrekani Çayı'ndan numune alan Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sonuçların temiz çıktığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaydan alınan numunelerde sorun olmadığı, yalnız tek noktada bazı değerlerin yüksek olduğu vurgulandı.

Daha sağlıklı bir inceleme yapabilmek için çaydan tekrar örnek aldıklarını ve sonuçların 1 haftaya kadar geleceğini belirten Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, ?Rutin kontrollerimizi sürekli yapıyorduk. Fakat şikâyet olunca daha detaylı incelemeye aldık. İkinci kez numune alıp incelemeye gönderdik. Konuyla bire bir ilgileniyoruz.? dediler.

Ayrıca, konunun Tarım Müdürlüğü'yle ilgili kısmının tamamlandığını ifade eden yetkililer, rutin kontrolleri detaylı olarak yaptıklarını ifade etti. Sorunun çözümünün bir arıtma tesisi olduğuna dikkat çeken yetkililer, olayın olduğu yerde deşarj işlemlerinin ne sıklıkla ve kimler tarafından yapıldığını bulmanın çok da mümkün olmadığına değindi. Yetkililer, yapılan ihbarların değerlendirildiğini, fakat çayın bulunduğu mevkiye gidilene kadar akıntının yoğunluğundan suyun temizlenmiş olabileceğini ifade etti. Çayın korunması ve temizlenmesinin tek yolunun en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınarak bir arıtma tesisi kurulması olduğu vurgulanırken, balık ölümlerinin yaşandığı bölümde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber