Kapıkule yolunda gurbetçi kuyruğu oluştu

Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafından işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüş yoluna geçen gurbetçiler, Kapıkule'ye ulaştı. Ancak Kapıkule'nın Bulgar tarafındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlerin yavaş yapılması gurbetçilerin Avrupa yolculuğunu çileye dönüştürdü.

Gümrük sahasının dolmasının ardından araçlar sınırın Türkiye tarafında uzun kuyruk oluşturdu. Kapıkule'nin dolması üzerine TEM otoyolundan gelen gurbetçi araçları Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı'na yönlendirildi. Uzun süre araç kuyruğunda beklemek zorunda kalan gurbetçiler hep birlikte korna çalarak duruma tepki gösterdi. Gurbetçiler, Türk yetkililerinin Bulgar tarafıyla görüşerek işlemlerin bir an önce hızlandırılmasını istedi.

Alınan bilgiye göre son 12 saat içinde 2 bin 526 araçla birlikte yaklaşık 12 bin yolcu Bulgaristan'a geçiş yaptı. Gümrük sahasının Türk tarafından işlemi biten 800 araç ise çıkış için beklemeyi sürdürüyor. Hollanda'ya giden Hüseyin Büyükpatlak, gurbetçilerin halinin böyle olduğunu belirterek, ?Alnımıza böyle yazılmış, böyle göreceğiz. Sıra olmasaydı daha iyi olurdu ama bekleyeceğiz, başka çaremiz yok. Gelirken aynı giderken aynı. Yetkililer bu duruma bir çare bulsunlar.? dedi.

Yüksel Gündoğdu da, sabah 07.00'den bu yana sırada olduklarını anlatarak gurbetçilere yazık olduğunu ifade etti. Havaların çok sıcak ve çocukların araç içerisinde bulunduğunu dile getiren Şeref Asmadal, ?Her yıl böyle ama hiçbir şey yapılmıyor. Böyle durumlarda gurbetçiler bilgilendirilerek başka kapılara yönlendirilebilir. Yetkililer buna bir çare bulsunlar.? açıklamasını yaptı.

3-4 saatten bu yana beklediklerini kaydeden Duran Sarıgüney, ?Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Buna en kısa süre içinde çözüm bulsunlar. Gurbetçiler her yıl bu çileyi çekmek zorunda mı? Yazık, günah bu millete.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber