Okulun ihmali 71 öğrenciyi yaktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Manavgat'da 71 öğrencinin Çağlayan İlköğretim Okulu idaresinin ihmali yüzünden internetten OKS tercih başvurularının yapılmadığı iddia edildi. 25 Ağustos 2005 20:20 Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 71 öğrencinin, Çağlayan İlköğretim Okulu idaresince ihmal nedeniyle internetten Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) tercih başvurularının yapılmadığı iddia edildi.

Manavgat'ta OKS sınavları sonunda tercihlerini yaparak formlarını Çağlayan İlköğretim Okulu idaresine teslim ettikleri bildirilen 71 öğrencinin, okul idaresinin ihmali nedeniyle internetten başvurusunun yapılmadığı öne sürüldü.

Yerleştirmede açıkta kalan öğrenciler arasında yer alan ve en yüksek puana sahip Sinem Aslan, OKS'de 442,655 puan aldığını ve bu puanla birçok fen lisesine girebilecekken, okul idaresinin ihmali sonucunda birinci yerleştirmede açıkta kaldığını ileri sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çetin de konuyla ilgili kendilerine şu ana kadar 7 öğrenci velisinin başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Öğrenci velilerinin yaptığı müracaattan sonra Çağlayan İlköğretim Okulu'na giderek ön inceleme yaptık. Yaptığımız incelemede, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulunan 7 öğrencinin bilgisayardan ekran çıktıları alınmasına rağmen onay işlemi yapılmadığı için başvurularının geçersiz sayıldığını gördük.''

Yaptıkları incelemede, başvuruda bulunan 7 öğrenciden 5'inin Manavgat'taki Anadolu liselerine girecek puana sahip olduklarını belirlediklerini anlatan Çetin, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak durumu Manavgat Kaymakamlığı'na bildirdiklerini ve ardından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle gerekli görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi.

Çetin, Manavgat Kaymakamlığı aracılığıyla Antalya Valiliği'ne konuyu açıklayıcı yazı gönderdiklerini kaydederek, ''Bu arada velilerimiz çocuklarının hakkını yeniden elde etmek amacıyla Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtılar. Antalya Valiliği konunun incelenmesi için 23 Ağustos'ta Manavgat'a müfettiş gönderdi. Müfettişlerin incelemeleri sürüyor'' diye konuştu. Atila Çetin, öğrencilerin mağduriyetinin giderileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Antalya Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Sezai İrtem de AA muhabirine yaptığı açıklamada, OKS'ye Manavgat'tan 75 öğrenci girdiğini ve bunlardan 70'inin herhangi bir yere kaydının yapılacak puana sahip olmadığını, kontenjan açığıyla herhangi bir okula yerleştirilebileceklerini söyledi.

Sınavda başarılı olan 5 öğrencinin ise puanlarının yeterli olduğunu, ancak bilgisayarla tercih yapılırken onay işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle herhangi bir okula giremediklerini kaydeden İrtem, bunun okul idaresi ve velilerin yeterince dikkatli olmamasından kaynaklandığını belirtti. İrtem, konuyla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber