Mehmetçik dershanelerinin zaferi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmetçik dersanesinin zaferi bu ülke gençlerine imkan sunulduğunda neler olacağını göz önüne serdi. Hakkari Çukurca'da ilk kez 4'ü erkek 13 gencin üniversiteye yerleşti.

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde ÖSS sınavlarında bu yıl bir ilk yaşandı. Daha önce üniversiteye en fazla 3 kişi sokabilen ilçede, bu yıl kızlar büyük bir başarı elde etti. 9'u kız 13 öğrenci bu yıl sınavlarda başarılı olarak çeşitli üniversitelere girmeye hak kazandı. Başarılarını Çukurca'da kurulan Mehmetçik Dershanesi'ne bağlayan öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, Kaymakam Ünal Çoşkun tarafından ödüllendirildi.

Adı terör, eğitim ve sağlıkta yaşanan sorunlarla anılan Hakkari'nin Irak'a sıfır noktada bulunan 7 bin 500 nüfuslu Çukurca'da kız öğrenciler adına konuşan Hilal Aydın, Çukurca'da bir ilke imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi. Üniversiteyi kazanan arkadaşlarının hepsinin dar gelirli ailelerin çocukları olduğunu dile getiren Aydın, "Başarımızı burada kurulan Mehmetçik Dershanesi'ne borçluyuz. Bize her türlü imkanları sundular, biz de sınavlarda başarı kazandık. Hepimiz çok mutluyuz, özellikle Çukurca'dan ilk kez 9 kız öğrencinin başarılı olması, gelecek yıllarda diğer kız öğrencilere örnek olacaktır. Hepimiz iyi bir eğitim alıp ailelerimize faydalı insanlar olacağız" dedi.

Yetkililer, ilçede 155 öğrencinin sınavlara girdiğini belirterek, "Mehmetçik Dershanesine giden 57 öğrencimizden 13'ü üniversiteleri kazandı" dedi.

H.O. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber