Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tarım Bakanı Eker, Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda, bu gece başlayacak balık avı sezonunu, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''Balıkçılıkla ilgili aldığımız, alacağımız hiçbir kararı, bilim adamlarından rapor almadan, üniversitelerle, balıkçılarla görüşüp onların kanaatlerini öğrenmeden almayız. O deniz bizim olduğu kadar sizindir'' dedi.

Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda, bu gece başlayacak balık avı sezonu dolayısıyla düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Eker, Türkiye'de ticari ruhsatlı 88 bin, amatör ruhsatlı 63 bin olmak üzere 150 bin civarında kişinin balıkçılıkla uğraştığını ve yaklaşık 50 bin tekne bulunduğunu belirterek, balıkçılık faaliyetinin, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkede yüz binlerce vatandaşın hem geçim, hem de önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

Hükümetin çabalarıyla gerçekleşen ve denizlerdeki avcılıkla ilgili baskıyı azaltıp ihtiyacı yetiştiricilikten karşılamaya yönelik faaliyetlerin olduğuna işaret eden Eker, denizlerde yaklaşık 2 bin 400 balıkçılık tesisinin olduğunu ve buralarda yetiştiricilik faaliyetinin yapıldığını kaydetti.

Bakan Eker, balıkçıların işlerinin zor olduğunu, bu faaliyeti sürdürmenin ancak aşk, fedakarlık ve çalışmakla mümkün olacağını vurgulayarak, ''Hükümet olarak hep balıkçılarımız yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gerek krediler, gerek desteklemeler, gerekse düzenlemelerle bir şekilde sizinle bir arada olacağız, sizinle birlikte kararlarımızı gözden geçirip değerlendireceğiz. Bunu, özellikle bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar bakanlığımızı kapıları balıkçı kardeşlerimize hep açık oldu, bundan sonra da açık olacak'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber