TTB: Sosyal güvenlik kurum kaynakları özel sektöre aktarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği (TTB) Pratisyen Hekimler Kolu Başkanı Kurtuluş Arıkök, koruyucu sağlık hizmetlerinin devre dışı bırakıldığını savunarak, "Sosyal güvenlik kurum kaynaklarının özel sektöre aktarıldığı bir sağlık ortamı daha şimdiden yaratılmıştır" dedi.

TTB önünde toplanan hekimler, alkış ve sloganlar eşliğinde Sağlık Bakanlığı'na yürüdü.

Burada, basın açıklaması yapan Arıkök, aile hekimliği sisteminin Türkiye gerçeklerine uymadığını öne sürerek, bu sistemin tüm uyarılara rağmen pilot bölge uygulaması adı altında yaşama geçirildiğini söyledi.

Bu kapsamda, pilot il olarak Düzce'nin seçildiğini belirten Arıkök, "Meslektaşlarımız yaklaşık 4 ay önce sözleşmeli çalışmaya davet edilmiştir. Uygulamayı başlatmak için gönüllü hekim bulamayan Sağlık Bakanlığı içine düştüğü açmazdan kurtulabilmek için yine aynı yönteme başvurmakta ve meslektaşlarımızı 'aile hekimliği seçmeyeni il dışına sürmekle' tehdit ederek yarattığı baskı ortamında aile hekimliğini seçmeye zorlamaktadır" dedi.

Arıkök, koruyucu sağlık hizmetlerinin devre dışı bırakılmasının kaçınılmaz sonucu olarak bebeklerin hastanede öldüğünü, ishalden çocukların kaybedildiğini, vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşamadığını belirtti.

Arıkök, iktidarın, pilot il ilan ettiği Düzce'de uygulamaya çalıştığı sistemin sağlık göstergelerini nasıl etkilediğini dahi beklemeden, projeyi ülke geneline nasıl yayacağının hazırlıklarını yapmaya başladığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber