TÜRKONFED Başkanı Çenesiz: Türkiye gibi Çorum da büyük bir gelişme katetti

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Genel Başkanı Erdem Çenesiz, 2002 yılından bugüne kadar, Türkiye'de olduğu gibi Çorum'un da büyük bir gelişme katettiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından gerçekleştirilen 'Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler Toplantısı' yapıldı. ÇTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Çorum Valisi Sabri Başköy, TÜRKONFED Genel Başkanı Erdem Çenesiz, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Çorum ekonomisinin örnek olarak gösterileceğini ifade ederek, ''Çorum ekonomisi, devletçi ekonomi anlayışının tamamen dışında özel sektör eliyle gelişmiştir. Tüm engellere rağmen gelişimini dışa açılarak sağlamıştır. Zayıf bir sanayi tabanıyla üretim yapmış ve ürettiklerini dünyanın dört bir köşesine satmayı başarmıştır. Çorum ekonomisi, üretim ve ihracat yapan güçlü firmaları, güçlü markaları, un, kiremit, yumurta gibi sektörlerdeki gücü, uluslararası ölçekte iş yapma anlayışı ile güçlü bir konumdadır.'' dedi.

Çorum ekonomisinin, güçlü olduğu kadar zayıf yönlerinin de olduğuna değinen Çenesiz, şirketlerde kurumsallaşmanın yetersiz olduğunu ve sosyal hayatın sınırlı olmasından kaynaklandığını kaydetti. Çenesiz, demiryolu ve havayolunda da imkansızlıklar olduğunu sözlerine ekledi.

Çorum Valisi Sabri Başköy de dünya ekonomisinde acımasız bir rekabet olduğunu söyledi. Başköy, kurumların daha büyük olabilmesi için kurumsallaşmayı önplanda tutmaları gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber