Konyalı eğitimciler, Samsun'da mola verdi

Konya Ribat Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Karadeniz turunun bir ayağı olan Samsun'u da gezen eğitim görevlileri, dinlenmek için İlkadım Belediyesi Acem Tekke'sini seçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Acem Tekkesi'ni gezen misafirler, tekkenin dekorasyonuna otantik dizaynına ve tarihi mekânına hayran kaldıklarını belirtti. Tarihi Acem Tekkesi gezisine eşlik eden İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Acem Tekkesi'nin tarihi ve Samsun hakkında genel bilgiler verdi. Gezide misafirlere Karadeniz bölgesinin yöresel yemeği olan mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri kullanılarak yapılan mısır lapası olan kuymak ikram edildi.

İlkdefa kuymak yediklerini belirten öğretim görevlileri, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Grup daha sonra Samsun sahil yoluna geçerek, Bandırma vapurunu gezdi. Öğretim görevlileri, turlarına kaldıkları yerden devam ederek Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Erzincan, Sivas'ı doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber