Ünye TSO heyeti, ABD'de iş ve yatırım imkanlarını araştırdı

Ordu'nun Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO)'ndan bir heyet, ABD gezisinde iş ve yatırım imkanlarıyla ilgili araştırma yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSO Başkanı Hasan Şimşek yaptığı açıklamada, 21 Ağustos'ta DOKA tarafından desteklenen proje çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri(ABD)'ne bir haftalık seyahat gerçekleştirildiğini bildirdi. Şimşek, ABD ile Ordu arasında ticareti artırmak, bölgenin yatırım imkanlarını tanıtmak, Ünye ile Fatsa ticaret odaları ve ticaret borsaları üyelerine yurt dışı iş imkanları tanıtmak amacıyla ziyaretin gerçekleştirildiğini kaydetti. Açıklamaya göre geziye Ünye ve Fatsa'dan yaklaşık 20 işadamı ile Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat ve İhsan Şener, Ünye kaymakamı Mustafa Demir, Fatsa Kaymakam Bekir Atmaca, DOKA Temsilcisi Onur Adıyaman, Ordu Tarımsal Kırsal Kalkınma Genel Sekreteri Veli Akın katıldı.

Program çerçevesinde ilk olarak heyet Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in ev sahipliğinde düzenlenen bayram resepsiyonuna katıldı. Ertesi gün Başkonsolos Levent Bilgen ile ekonomi ve ticaret ataşeleri tarafından Amerikan ekonomisi, Türkiye ile ilişkiler, ihracat ve iş kolları, ticaret hacmi hakkında bilgi verildi. Heyet daha sonra Turkish American Chamber of Commerce and Industry Başkanı Celal Seçilmiş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Turkish American Business Improvement and Development Council Başkanı Ahmet Avcı ile J. Morgan Finans kurumu ve üyeleri ile uluslararası ticaret, şirket kuruluşu ile ilgilenen avukatların yanı sıra Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Görüşmeler sırasında ilin temel ürünleri olan fındık, bal, dondurulmuş su ürünleri, tekstil, bentonit ve turizm hakkında bilgi verildi. Amerika'da yaşayan Ünyeli Halil Arslan'ın verdiği yemeğe katılan heyet, New Jersey eyaletindeki Ticaret Odası Başkanı Jım Kırkos'u da ziyaret etti.

ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ?Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Uzakdoğu'ya açılmak isteyen Amerikan firmalarını Ordu'ya davet ettik ve ortaklık yapabileceğimizi belirttik. New Jersey'de ekim ayında yapılacak konferansta ÜTSO'yu aralarında görmek istediklerini ve bize orada tanıtım masası verebileceklerini bildirdiler. Kendilerinin de Ünye'yi ziyaret edebileceklerini ifade ettiler. Heyetimiz ABD'de başarılı bir şekilde iş hayatını sürdüren işadamlarının tecrübe ve bilgi birikimlerinden faydalandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber