4 yıllık lisenin masrafları kimden çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE kurulu , öğrenciler ve velilerden oluşan 2150 denek arasında yaptığı ankette, lise eğitiminin 4 yıla çıkartılması konusunda çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Buna göre; öğrencilerin ve velilerin toplamının % 90'a yakını, lise eğitiminin 4 yıla çıkartılmasına karşı. Bu karara varılmasının en büyük etkeni ise, vatandaşın ekonomik darboğazdan kurtulamamış olması.

Öğrenciler, iş hayatına atılmalarının bir yıl daha uzadığından şikayetçi olurken veliler ise, omuzlarına bir yıllık fazla harcama bindirildiğinden yakındılar.

Ankete katılan 1150 öğrenciden 845'i, lise eğitiminin 4 yıla çıkartılmasıyla, iş hayatından 1 yıl daha uzaklaştırıldıklarını belirterek bu uygulamaya karşı olduklarını belirttiler.

150 öğrenci karar hakkında yorum yapmayacaklarını belirtirken 155 öğrenci ise, üniversiteye daha birikimli girebileceklerini belirterek 4 yıllık lise eğitimine sıcak baktıklarını bildirdiler.

Veliler arasında yapılan sormacada ise, ankete katılan 1000 kişiden 876'sı, uygulamaya karşı olduklarını belirttiler. Bu sonuca varılmasının en büyük etkeni ise, ekonomik sıkıntılar olarak gösterildi. Veliler, çocuklarının eğitimleri için yaptıkları harcamalara fazladan 1 yıl daha katlanmak zorunda kalacakları için, karara karşı olduklarını belirttiler.

Ankete katılan 124 veli, lise eğitiminin 4 yıla çıkartılması kararına karşı olmadıklarını belirttiler.

İLGİNÇ DÜŞÜNCELER:

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Merkezi'nin yaptığı ankete katılan ve lise eğitiminin 4 yıla çıkartılmasına karşı olmadıklarını belirten 124 veliden 45'i 'Çocuklar üniversiteye daha iyi hazırlanırlar' derken, 79 veli, 'Zaten üniversite kazanacak olanların sayısı kısıtlı. Hiç olmazsa, kahve köşelerine düşmelerinin önüne 1 yıllık set çekilir' seçeneğini işaretledi.

Lise eğitiminin 4 yıla çıkartılmasına karşı olduklarını belirten velilerden 876'sı, öğrenciler için yapılan harcamaların bir bölümünü karşılayabilmek için, devletin her ay belli bir destek vermesini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber