Uludağ'da devlet tesisleri çöplük gibi oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlete ait binalar Uludağ'da kendi haline terk edildi. Bazı kamu binaları çürük olduğu için yıkılmayı beklerken, bazı sağlam binalar da hiç kullanılmadan çöplüğe döndü.

Merkezi Ankara'da bulunan Vilayetler Birliği'nin mülkiyetinde olan, Bursa ve Ankara İl Özel İdarelerinin kaynakları ile Uludağ'da inşa edilen misafirhane, iç tefrişatı tamamlanamadığı için hizmete alınamadı. 150 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği ve sağlam bir binaya sahip olan tesis için alınan yataklar, mutfak tüpleri ve bazı malzemeler zemin kattaki depoda çürüdü. Deponun demir kapısı da kırılınca ortaya çirkin bir manzara çıktı. Uludağ'a pikniğe gelen vatandaşlar, ring yolu üzerindeki terk edilmiş haldeki tesisi görünce bir anlam veremiyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, tesisin açılması için Bursa ve Ankara İl Özel İdaresi genel sekreterleri ile görüşme yapıp kaynak aktarma talebinde bulunacağını söyledi. Harput, ?Uludağ'ın yeni imar planı düzenlemesine göre bazı kamu misafirhaneleri yıkıldı. Vilayetler Birliği'ne ait binanın kamu mensuplarının Uludağ'daki konaklama ihtiyacına karşılık vermesi bakımından açılmasında fayda görüyoruz. Bu yönde çalışmalarımız oluyor. Şimdiye kadar hiç kullanılmayan tesisi açmayı düşünüyoruz? dedi.

Uludağ'da Başbakanlık MİT Müsteşarlığı'na ait girişteki misafirhane de zeminde toprak kayması olduğu gerekçesiyle 7 yıldır kullanılmıyor. MİT misafirhanesinin sağlamlaştırılarak kullanılacağı mı, yoksa yıkılacağı mı kesinlik kazanmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait tesisler de geçen yıl sadece yarı yıl tatilinde hizmet verdi. Yeni sporcuların yetiştirilmesi için planlanan tesislerin kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber