Kanadalı Patenci İbrahimzadeh, patenle Türkiye turunda Konya'ya geldi

Kanser hastaları için patenle 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turuna çıkan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh (27) Konya'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Patenci Adam' olarak tanınan İbrahimzadeh, 3 aylık Türkiye turunun 45. gününde olduğunu söyledi. İbrahimzadeh; Ankara'dan başlayan Türkiye turunda Kayseri, Yozgat, Rize, Hopa, Şavşat, Van, Diyarbakır, Gaziantep ve Mersin'in ardından Konya'ya geldiğini söyledi.

Kültürpark'ta gazetecilere demeç veren İbrahimzadeh, öncelikli amacının Türkiye'deki kanser hastalarına yardım toplamak ve kaykay ile dünya rekoru kırmak istediğini dile getirdi. Kanadalı patenci, Türkiye'deki kanser hastaları için www.patenciadam.com adresinden online olarak yardım yapabileceklerini dile getirdi.

Turu boyunca çektiği video ve fotoğraflardan bir belgesel yapacağına da değinen İbrahimzadeh, hazırlayacağı belgeselde Mevlana şehri Konya'nın da yer alacağını anlattı.

Konya'da olduğundan çok mutlu olduğunu anlatan İbrahimzadeh, Türk şoförlerinin yardımseverliğinden çok memnun olduğunu söyledi. Patenle kayarken Kanada'daki şoförlere nazaran Türk şoförlerin kendisine çok daha anlayışlı davrandığını söyleyen İbrahimzadeh, Türkiye'de insanların kendisine çok yakın ve sıcak davrandıklarını dile getirdi.

Patenle kayarken kendisini en çok zorlayan şeyin yol yapım çalışması yapılan noktalar olduğuna değinen İbrahimzadeh, ?Uzun süre yürümek zorunda kaldığımda çok zorlanıyorum. Bazen de köpeklerin kovaladığı zor durumda kalıyorum.? dedi.

Geçtiğimiz yıl Japonya'da yaşanan tsunami felaketi için 9 günlük tura çıktığını ve 450 kilometre katederek topladığı yardımları Japonya'ya bağışladığına değinen İbrahimzadeh, ?Bu yıl da Türkiye için paten kayıyorum. Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege'ye geçeceğim, turumu İstanbul'da tamamlamayı planlıyorum. Tur boyunca 6 bin 500 kilometre yol yaparak yeni bir rekora imza atmak istiyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Türkiye turumda da ziyaret ettiğim kentlerdeki tarihi ve turistik mekanları 9 dilde yayın yapan 'patenciadam.com' internet sitemde tanıtacağım.? diye konuştu. Kanadalı patenci, Türkiye turunun İzmir'den sonra İstanbul'da son bulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber