İznik'te bin 200 yaşındaki çınar Vali Harput'u kendine hayran bıraktı

Bursa'nın İznik ilçesinde yaklaşık bin 200 yaşında olduğu tahmin edilen tarihi çınar görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İznik'te temaslarda bulunan Vali Şahabettin Harput, Davud-i Kayseri Türbesi'ni ziyaret etti. Vali Harput, ardından Davud-i Kayseri Türbesinin yanında bulunan bin 200 yaşındaki tarihi çınarı inceledi.

Çınar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Harput, "Bursa'nın en büyük çınarının gölgesi altındayız. Şu ana kadarki tarihi kayıtlar, çınarın bin 200 yaşında olduğunu bize gösteriyor. Önümüzdeki günlerde kesin yaşını belirleyip, buraya tabela halinde duyuracağız.? dedi.

Çınarın, medeniyet tarihinin simgesi olduğuna dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, ?Bu çınarın bu kadar uzun süre yaşamış olması, bizim medeniyetimiz adına övüncümüz, gururumuz. Bunun korunması adına ne gerekiyorsa yapılacak. Tabi bu çınarla, hemen yanında medfun bulunan Davud-i Kayseri, Osmanlının ilk alimlerinden. Orhan Gazi zamanında yaşayan çok büyük bir alim. Davud-i Kayseri ile alakalı önümüzdeki sene büyük bir anma programı yapacağız. Onun da bu toprakların manevi fatihleri olarak çok iyi anlaşılması ve insanlarımız tarafından bilinmesi lazım. O yüzden İznik'in neresinden bakarsanız bir başka zenginlik İznik'i sarmış, sarmalamış. İznik, bizim gururumuz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber