Pollmark Araştırma'nın meslek lisesi mezunları konusunda yaptığı ankete göre, Türk halkının yüzde 72'si meslek liselilere eşitlik tanınmasını istedi.

Haber Giriş : 11 Ekim 2003 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pollmark Araştırma'nın meslek lisesi mezunları konusunda yaptığı ankete göre, Türk halkının yüzde 72'si meslek liselilere eşitlik tanınmasını istedi.

Meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte uygulanan eşitsizliği ortadan kaldıracak düzenleme konusunda Pollmark Araştırma tarafından yapılan ankete göre, halkın yüzde 72'si meslek lisesi mezunlarına eşitlik tanınmasını istedi. Ankete katılan CHP'lilerin yüzde 68'i de 'meslek lise mezunlarına eşitlik' dedi.

Hükümet tarafından Meclis'e gönderilen ve YÖK Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya CHP yönetimi ise karşı çıkıyor. Hükümet, tasarıyı bir sonraki hafta Meclis Genel Kurulu'ndan geçirmeyi ve ÖSS sınavıyla ilgili yeni takvim açıklanmadan önce yasalaştırmayı amaçlıyor.

Halk destek verdi

Pollmark Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket halkın meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte eşitlik tanınmasından yana olduğunu ortaya çıkardı. Pollmark'ın anketinde "Üniversiteye giriş sınavında meslek liseleri aleyhine olan puanlama sistemi değişmeli mi?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 72,7'si bu düzenlemeye destek verirken, karşı çıkanların oranı ise sadece yüzde 12,6'da kaldı.

CHP'liler de istiyor

Pollmark'ın anketinde, meslek lisesi mezunlarına yönelik düzenlemeyi CHP'ye oy verenlerin de desteklediği ortaya çıktı. AK Parti'ye oy veren vatandaşların yüzde 76'sı bu düzenlemeye destek verirken, CHP'ye oy verenlerin yüzde 68,6'sı destek verdi. AK Parti'lilerin yüzde 9,4'ü, CHP'lilerin ise yüzde 18,4'ü bu düzenlemeye karşı çıktı.

CHP: Tasarı geri çekilsin
CHP, meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişindeki adaletsizliği ortadan kaldıran tasanının geri çekilmesini istedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Başbakan Erdoğan'a "Çoğunluğuna güvenerek her aklına geleni yapanların akibetinin ne olduğu konusunda tarihimizde çok örnek var" diye seslendi. Tasarının yangından mal kaçırır gibi TBMM'ye sunulduğunu öne süren Topuz, "Bu tasarıyla aslında meslek liseliler ile genel liseliler arasında eşitsizlik giderilmiyor, tam aksine meslek liselilere haksızlık yapılıyor. Ayrıca tasarı Anayasanın 130 ve 131. Maddelerine aykırı. Yüksek öğretime girişle ilgili düzenleme yetkisi YÖK'e ait" diye konuştu.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber