Sungurlu'da gübre döken 15 vatandaşa ceza kesildi

Çorum'un Sungurlu ilçesi şehir merkezinde bulunan hayvan gübreleri İlçe Hıfzısıha Kurulu kararıyla şehir dışına çıkartılıp imha ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasak olmasına rağmen boş alana hayvan gübresi döken 15 vatandaşa ceza kesildiği öğrenildi.

Sungurlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 2010 Haziran ayında alınan karar doğrultusunda şehir merkezinde bulunan hayvan gübrelerinin imha işlemi aralıksız devam ediyor. Karşıyaka Mahallesi Manastır altında boş alana dökülen onlarca hayvan gübresi Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kepçe ve kamyonlarla şehir dışına çıkartılıp imha ediliyor.

Sabahın erken saatinden itibaren boş alana dökülen hayvan gübreleri, Belediye ekipleri tarafından şehir dışına çıkartılırken, 15 vatandaşa cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ

Mahallelerine, yığın şekilde dökülen hayvan gübreleri hem görüntü kirliliği yapıyor, hem de insan sağlığını tehdit ediyor diyen kimi mahalle sakini ise bu durumdan şikayetçi.

Belediyenin bu uygulamasından oldukça memnun olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, ağır hayvan gübresi kokusundan rahatsız olduklarını belirterek, "Kokudan evde camımızı açamıyoruz ve dışarıda oturamıyoruz. Bu koku bizim sağlığımızı da tehdit ediyor. Mahalle arasında bu kadar hayvan bakılır mı? Belediye'ye gerekli işlemi yaptığı için teşekkür ediyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber