Başsavcı Kavak: 3. Yargı Paketi bizleri de memnun etmedi

İzmir Adliyesi'nde, 2012-2013 adli yılı için açılış töreni düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni adli yılın herkese hayırlı, huzur ve mutluluk dolu günler getirmesi temennisinde bulunan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, dokuz askerin şehit olması dolayısıyla Türk halkına başsağlığı dileğinde bulundu. 3. Yargı Paketi'nin hiç kimseyi ve kendilerini de memnun etmediğini belirten Kavak, "Çünkü aceleye getirilerek hazırlanmış bir yargı paketidir ama biz var olan malzemeyle en iyi ürünü ortaya koymak durumunda olduğumuz için mevcut yasalarla terörle mücadele bağlamında olsun, diğer konularda olsun görevimizi hakkıyla ve en iyi şekilde yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu mahkemeleriyle, savcılıklarıyla, kolluğuyla böyle." dedi.

Yaptıkları işin adalet hizmeti üretmek, verdikleri hizmetin en etkili sonucunun ise toplum barışının sağlanması olduğunu vurgulayan Başsavcı Kavak, "Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Yargının, güvenilirlik anketindeki sıralaması beni memnun etmiyor; eminim ki hiçbirimizi memnun etmiyor. Keşke birinci sırada olsak ama görüyoruz ki güvenilirlik sorununun kararlarımızdan ziyade, usulü uygularken yaptığımız bir kısım uygulamalardan kaynaklandığını görüyoruz. Bu nedenle bu sene adli yıl açılışında kendi iç dünyamızda bir seferberlik başlatalım. Gelen dava sahiplerine, çalışma arkadaşlarımıza, herkese iyi davranma konusunda kendimize söz verelim. Her gün akşam da eve gittiğimizde, kendi iç dünyamızda bilanço yapalım. 'Bugün hangi güzel şeyleri, hani yanlışları yaptım? Yanlışlarımı yarın düzelteyim.' diyerek mesaiye başlayalım. Sokak sicilimiz maalesef çok iyi değil. Bunda bazı abartılı yayın yapan basının rolü yok değil veya milletimizin hukuku, adaleti anlamada bilinç düzeyinin istediğimiz seviyede olmamasından da kaynaklanıyor olabilir ama önce kendimizi düzeltelim, üzerimize düşeni yapalım, bakalım onlardaki değişim ne olacak, hep beraber göreceğiz. Bu yıl böyle bir kampanya başlatalım, kendimize söz verelim ve bir yıl boyunca uygulamaya çalışalım. Bunun denetleyicisi de sadece ve sadece vicdanımız olacak." şeklinde konuştu.

Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu da yeni adli yılın ülkeye ve insanlığa barış, esenlik ve mutluluk getirmesini dileyerek, adaletin bir toplumda en üstün değer olduğunu söyledi. Adaletin toplumların geleceğinin en önemli güvencesi olduğunu vurgulayan Karasu, yargısını adil çalıştırmayan ülkelerin uzun süre ayakta duramayacağını dile getirdi.

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş ise savunmaya, avukata yönelen her türlü hukuka aykırı uygulamalara, tehditlere, gözdağı vermelere, görevi sebebiyle gözaltılara ve tutuklanmalara karşı her türlü meşru demokratik tepkilerini göstermekte kararlı olduklarını ifade etti. Pekdaş, barolar olarak asli görevlerinin hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyesi bir grup da, "Siyaset, yargıdan elini çek", "Hukuka uzanan eller kırılsın", "Yasama, yürütme, yargı tek elde birleşemez" yazılı siyah parkartlar taşıyarak törene katıldı. Grup adına açıklama yapan Baro eski Başkanı Özdemir Sökmen, adli yıl açılırken sevinçli olmadıklarını söyledi. Hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına her gür bir balta vurulmaya çalışıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber