11 yıl önce köye atandı, önce köy camisini sonra mezarlığını değiştirdi

Çorum'un İskilip ilçesi Süheylan Köyü'nün imamı hatibi Ali Şahin, hem köy camisini hem de köy mezarlığının çehresini, köylülerden destek alarak değiştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 yıl önce köy camisine imam hatip olarak atandığını, caminin o dönemde pencerelerinin çürük, halılarının eski ve rengarenk olduğunu, cami çevresinin ise hiç Allah'ın evine yakışır bir konumda bulunmadığını belirten Ali Şahin, "Caminin zemini mozaik olduğu için kışın çok soğuk oluyordu. Cami tuvaleti ise berbattı. Önce böyle bir köye atandığım için üzüldüm. Daha sonra 'buraya atanmamın bir hikmeti olsa gerek' diye düşündüm. Kolları sıvadım. Cami cemaatini toplayıp destek istedim. Bu ortamın Allah'ın evine yakışmadığını söyledim. 'Sağ olsunlar' onlarda destek verdiler. Önce pencereleri değiştirdik. Ardından caminin zeminini lambri yaptık. Duvarları da lambri yaptık ve mihrap oluşturduk. Halıları da tek tip hale getirdik. 20 kamyon kum getirerek caminin çevre düzenlemesini de yaptık. Çim ve çicek ektik. Caminin çevresindeki çam ağaçlarına kuşları düşünerek, kuş evleri yaptık. Sulama sistemini daha kurduk. Şuanda caminin çevresi şehir dışından gelen misafirler tarafından piknik alanı olarak da kullanılıyor." dedi.

Camiden sonra köy mezarlığına da el attıklarını anlatan Ali Şahin, buraya bin 370 çam fidanı diktiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Ailem altı yıldır ilçe merkezinde duruyor. Burada yalnız durmama rağmen hiçbir zaman görevimi ihmal etmedim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber