İstanbul'un havalimanları afetlere hazırlanıyor

DHL Afet Müdahale Ekibi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi işbirliği ile İstanbul havalimanlarında 'GARD - Havalimanlarının Afetlere Hazırlık Eğitim Programı' başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 yılında başlatılan GARD programı, doğal afet yardım ve kurtarma lojistiğindeki zorluklarla hızlı ve etkili bir şekilde mücadele edilebilmesini amaçlıyor.

DHL Afet Müdahale Ekibi tarafından 5 gün süresince yürütülecek eğitim programı ile hem havalimanları hem de ilgili personel, afet sonrası lojistik şartlarına hazırlanıyor. Eğitim, yerel lojistik kapasitesini ve bilgi birikimini belirleyerek, doğal afet sonrası havalimanlarına önceden planlanmamış ölçüde yardım malzemesi geldiğinde yaşanabilecek aksaklıkları önlemeyi amaçlıyor. Endonezya, Nepal ve Bangladeş'te başarıyla hayata geçirilen eğitim programı sırasında, havaalanı personelinin yanı sıra yerel yetkililer ve devlet yetkililerinin de özel gereksinimlerini değerlendirerek buna uygun detaylı acil durum planları oluşturuyor.

Türkiye'nin afet sonrası dönemlerde özellikle lojistik konusunda özel gereksinimlere ihtiyaç duyulduğunu aktaran Deutsche Post DHL Kurumsal İletişim ve Kurumsal Sorumluluk Direktörü Christof Ehrhart, "GARD girişimimiz, afet sonrası lojistik konusundaki uzmanlığımızı, afetler yaşanmadan önce yerel uzmanlara aktarma fırsatını sunuyor. GARD, doğal afetler sonrasındaki olağan yönetim faaliyetlerine önemli ve verimli bir katkı sağlıyor. Bu konuda Türkiye'deki yetkililerle birlikte çalışma fırsatını bulmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

DHL Express Fransa ve Türkiye CEO'su Michel Akavi; "220'den fazla ülkede ve bölgede operasyon yürüten Deutsche Post DHL Grubu olarak Kurumsal sorumluluk bizim için büyük stratejik öneme sahip.Üzerinde çalıştığımız ve yaşadığımız ülkeye bir katkıda bulunmak, işimiz kadar değerli." diye konuştu.

KOORDİNASYON ÇOK ÖNEMLİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur; "12 milyon metrekarelik bir alanda, 35 bin çalışanı ve günlük ortalama 955 uçuş ve 114 bin 225 yolcu kapasitesi ile; işletmesinden hava trafiğine, güvenliğinden gümrüğüne, yolcu ve yük taşımacılığından yer hizmetleri ve terminal hizmetlerine kadar birçok kurum ve kuruluşun hizmet verdiği havalimanımızda bir afet halinde yoğunluğun daha da artacağı gerçeği karşısında koordinasyonun önemi göz ardı edilemez. Gerçekleştireceğimiz eğitimin başarılı ve verimli geçmesini diliyor, bu eğitimin bir sonuç değil başlangıç olduğunu belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber