OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selçuk açıklaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, dünya standartlarında sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bütün servis ve polikliniklerde değişim ve yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Omü Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bin 41 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük hastanesi olduğunu kaydeden Selçuk, "Hastanemizi her geçen gün yeniliyoruz. Eskiyen ve bakıma ihtiyacı olan mekanların tadilatını hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda ameliyathanelerimizi yeniliyoruz. 15 olan ameliyathane sayısını 21'e çıkarıyoruz" dedi.

Tıp fakültesi hastanesi olarak 35 ayrı bölümde her gün yaklaşık 2 bin kişiye poliklinik hizmeti sunduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastane olarak toplumun sağlıklı bireylerden oluşması için bilgi ve teknolojiyi kullanarak, yüksek kalitede sağlık hizmeti ürettiklerini kaydetti.

Amaçlarının kaliteli sağlık hizmeti üretimine öncülük eden, uluslararası düzeyde saygın ve lider bir hastane olmak olduğunu anlatan Selçuk, şunları söyledi:

"Önce insan diyerek, en iyi sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Yetişkinlerin yanında çocuk hastanemizle çocuklarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalışıyoruz. Çocuk hastanemizin acil servisini yetişkinler için olan acil servisin yan kısmına taşıdık. Tomografi ve röntgen cihazları çocuk acile uzaktı. Bu nedenle yeni yere taşıdık. Günlük olarak 50 ile 60 çocuk acil servise geliyor. Ayrıca çocuklar için acil serviste dinlenme yatakları, özel dinlenme alanları bulunuyor. Hastane olarak her alanda dünya standartlarında sağlık hizmeti sunuyoruz."

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber