Prof. Dr. Görenek, AKHB yönetim kuruluna seçildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek'in Akut Kardiyovasküler Hastalıklar Birliği (AKHB) Yönetim Kurulu ve Saymanlığına seçildiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESOGÜ rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek bir süre önce Münih'te yapılan Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongresi'nde "Akut Kardiyovasküler Hastalıklar Birliği'nin" kuruluşunda görev almış, yönetim kurulu üyeliğine ve saymanlığına seçilmiştir.

Söz konusu birlik, halen Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 1200'e yakın üyesi, beş komitesi, bilimsel dergisi, kaynak kitapları, yıllık düzenlediği bilimsel kongreleri ile derneğin en yeni ancak en aktif ve büyük birliklerinden biri durumundadır. Birlik bu yılki kongresini 20-22 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek. Akut Kardiyovasküler Hastalıklar Birliği'nin belli başlı ilgi alanlarını akut miyokard infarktüsü-kalp krizi, akut koroner sendromlar, kalp krizi sırasında balon ve stent uygulamaları, akut kalp yetmezliği ve aritmiler oluşturmaktadır. Prof. Dr. Bülent Görenek ayrıca Münih'te Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi üyeliği görevine de başlamıştır.

Prof. Dr. Alec Vahanian başkanlığında görev yapacak olan bu komite, Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongre Program Komitesi ve Kılavuz Komitesi ile yakın bir işbirliği içinde çalışmalarını yürütecektir denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber