54 yıllık esnaf Ali Hasköse 'yılın ahisi' seçildi

Kayseri'de geleneksel hale gelen ?Yılın ahisi? değerlendirmesinin sonucu açıklandı. Buna göre 54 yıllık esnaf Ali Hasköse yılın ahisi olarak seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Kamil Akçadırcı, ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması, çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla her yıl eylül ayının üçüncü haftasında ?Ahilik Haftası? kutlamaları gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Akçadırcı, Ahilik Haftası etkinliklerinin bizi biz yapan değerleri hatırlamak, yaşatmak ve bu değerlerin anlamını yeni nesillere aktarmak konusunda çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti. Akçadırcı, şöyle konuştu: ?Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl 17-23 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kutlama programı kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından meslek hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkârlar arasından 'İlin ahisi adayı' olarak önerilen 3 adaydan biri il kutlama komitesince yapılan gizli oylama sonucunda 'Kayseri'de yılın ahisi' olarak belirlendi. Buna göre, Kayseri Oto Sanatkârları Odası üyelerinden oto motor yenileme işi yapan 54 yıllık esnaf ve sanatkâr Ali Hasköse, 'Kayseri ili ahisi' seçildi. ilin ahisi Sayın Ali Hasköse'nin adı ?Türkiye'de Yılın Ahisi? adayı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğüne bildirildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber