Aydın Üniversitesi'nden Kariyer Fuarı

İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü Projesi kapsamındaki Kariyer Fuarı yarın İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı ?2011 Yılı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı'na sunulan ?İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü Projesi? Ocak 2012'den beri yürütülmekte. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, engelli bireyler konusunda toplum bilinci ile farkındalığın arttırılmasını hedeflemekte. Projenin temel hedefi; tüm bireylerin eşit yaşama koşullarına sahip olması, toplum ve kent yaşamında aktif rol alması, iş istihdamında eşit hakları paylaşması ve fizyolojik özürlerin engel oluşturmadığı, sadece farklılık olarak adlandırıldığı, çağdaş kent ve toplum seviyesine erişmek.

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü'nün ortaklığı ile devam eden proje kapsamında yarın Kariyer Fuarı düzenlenecek. 40' a yakın firma ile engelli bireyleri buluşturacak olan bu etkinlik ile, engelli istihdamına katkıda bulunulması hedeflenmekte. Özellikle engelli çalışan açığı olan firmaların katılım göstereceği fuarda, proje kapsamında eğitim görmüş engelli bireyler firmalarla mülakatlar yapacak. Böylece hem firmaların engelli çalışan açığı giderilecek hem de engelli bireylerin istihdam edilmeleri sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber