Kim vurduya gidenler ülkesi

Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düğünde, kına gecesinde, futbol zaferi kutlamalarında, asker uğurlamasında magandaların; sokakta çetelerin, kapkaççı kovalayan polislerin silahlarından çıkan 'serseri kurşunlar' can almaya devam ediyor. Son kurban Malatya'dan.

Devlet İstatistik Enstitütüsü'nün (DİE) rakamlarına göre Türkiye'de her yıl kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı, fakir, zengin 600-700 kişi, 'serseri kurşun' nedeniyle mezara giriyor. Serseri kurşunlardan biri de Galasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ı buldu. Kına gecesinde sıkılan kurşunlardan biri sekip 23 yaşındaki genç kızın şakağına saplandı. Eski Malatyasporlu futbolcu ve işadamı Hasan Kartal'ın Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi kızı Begüm, şakağına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Mermi kovanı kayıp
Begüm Kartal, önceki gün aile dostları Ferzan ve Zeki Özyavuz'un kına gecesine katılmak için Battalgazi ilçesine bağlı Adakören Köyü'ne gitti. Saat 22.00 sıralarında evin bahçesinde yapılan kına gecesinde havaya açılan ateş sonucu seken kurşunlardan biri Begüm'ün şakağına saplandı. Begüm olay yerinde hayatını kaybederken, kına gecesine katılan davetlilerin havaya ateş etmedikleri, kurşunun dışardan geldiği ileri sürüldü.
Jandarma tarafından olay yerinde yapılan incelemelerde boş kovana rastlanamadı. Araştırmada evin duvarına da bir kurşunun isabet ettiği belirlendi. Kına gecesi sırasında çekilen video görüntülerine jandarma tarafından el kondu.

Fransa'ya gidecekti
Okulunda bölüm ikincisi olan Begüm'ün bir gün önce 23'üncü yaş gününü ailesiyle birlikte Özka Restaurant'da kutladığı ve üç gün sonra da eğitimine devam etmek üzere Fransa'ya gideceği öğrenildi. Begüm dün, Malatya Şehir Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Begüm Kartal'ın olay sırasında babası Hasan ve eczacı annesi Nazan Kartal ile bahçede oturduğu öğrenildi. Anne Kartal'ın tek çocukları olan kızının adını da eczanesine verdiği belirtildi. (dha, Radikal)

Melahat ninenin yakınları isyanda
Serseri kurşunla vurulan 74 yaşındaki aile büyükleri Melahat Nane'nin ölümle pençeleşmesini seyreden yakınları isyan etti. Nane'nin yakınları dün hastane bahçesinde 'Huzur içinde yaşamak istiyoruz', 'Silahlanmaya Hayır', ve 'Milletvekilinin elinde, magandanın belinde, devlet nerede' pankartları açarak protesto gösterisi yaptı.
Melahat Nane, geçen cuma günü saat 21.30 sıralarında Halilrıfatpaşa semtinde yolda yürürken iki kişinin silahlı kavgasında seken kurşunlardan birinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı kadın ve kavga sırasında karnından yarlanan İmdat Aydın hayati tehlikeyi atlatamadı.

Melahat ninenin gelini Mesure Demirtaş, "Beline silahını takan dehşet saçıyor. Daha kaç kişinin canı yanacak" derken annesinin yaşamasının mucize olduğunu belirten Mustafa Demirtaş, "İnsanları silahlanmaya karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Şehre inen bu terör son bulsun" diye konuştu.

Pazar gezmesi
Mersin'de kapkaççı kovalayan trafik polislerinin açtığı ateşle vurulan gelin-kaynana olayı yargıya götürüyor.
Yayan ailesi, minibüsle güzel bir 'pazar gezintisi'yle başladıkları günü, hastanede kan revan içinde bitirdi. Aile bir marketten meşrubat almak için araçlarını park etti. O sırada trafik polisleri kapkaççılık yaptıkları iddiasıyla içinde Mustafa C. T. Müslüm K., Doğan Ş. Suzan A. ve Kürşat E.'nin bulunduğu 33 FF 436 plakalı aracı takip ediyordu. Birkaç el silah sesi duyuldu.

Tek kurşunla iki yaralı
Polislerinin kapkaççılara sıktığı kurşun 25 yaşındaki Esen Yayan'a isabet etti. Genç kadının göğsünün altından giren kurşun bileğini delip kayınvalidesi 60 yaşındaki Süheyla Yayan'ın dizine saplandı. İki kadın tedavi altına alındı. Esen Yayan, "Dört el silah sesi duydum. Polisin eli biraz daha yukarıda olsa kurşun kafamıza gelebilir, bugün hayatta olmayabilirdik. Kurtulmamız şans eseri oldu" dedi. Kayınvalide Hediye Ayan ise, "Tıpkı Amerikan filmlerindeki gibiydi. Bunun yaşandığı yer çocukların oyun oynadığı, trafiğin yoğun olduğu cadde. Polislerin ateş açması çok saçma. Şikâyetçi olduk, dava açacağız" diye konuştu

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber