Ankara Ziraat, İtalyan STK ile projelerde işbirliği yapacak

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İtalya'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Celim ile büyük işbirliğine hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi ve Celim, Türkiye ve dünyadaki tarımsal kalkınma projeleri ve gıda güvenliği çalışmaları ile ilgili işbirliği yapma kararı aldı.

İtalyan sivil toplum kuruluşu Celim temsilcisi Alessandro Salimei, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Türkiye'de, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak'ı ziyaret etti. Ziraat Fakültesi ile merkezi Türkiye'de olmak üzere bir proje ofisi kurmak istediklerini belirten Alessandro Salimei, proje ofisi aracılığı ile dünyada gelişmekte olan ülkelerde yapmayı hedefledikleri işlerin merkezinin Türkiye olacağını ifade etti. Alessandro Salimei, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada gittikçe önem kazanan bir ülke olduğunu vurguladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte gerçekleştirmek istedikleri projelerin detaylarına da değinen Alessandro Salimei desteklerinden dolayı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak'a teşekkür etti.

Dekan Prof. Dr. Ahmet Çolak da İtalya'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Celim ile işbirliği yapacak olmalarının önemli olduğunu söyleyerek, "Projelerle ilgili işbirliği yapmaktan hem ülkemiz adına hem de fakültemiz adına memnuniyet duyacağız. İnanıyorum ki İtalya ve Türkiye'nin iki güzide kurumunun birlikte kuracağı proje merkezi önemli işlere imza atacaktır." dedi. Projelerde kendilerinin de yer almasının yapılacak işlere büyük katkı sunacağını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çolak fakülte olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber