TAV?dan Tiflis'e 65 milyon dolar yatırım

TAV Havalimanları?nın iştiraki TAV Georgia, Tiflis Havalimanı'nda geniş gövdeli uçakların inebileceği ikinci bir pist inşa ediyor. Şirket, 2 senede tamamlanacak proje için 65 milyon dolar yatırım yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat çalışmalarının başlaması dolayısıyla yapılan törene aralarında Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakashvili, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Vera Kobalia ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in de olduğu çok sayıda isim katıldı.

Törende söz alan Mikheil Saakashvili, ?TAV, marka olarak geldiği günden bu yana Gürcistan'a katma değer sunmuştur. Yatırımlar için verdiği her sözü tutmuştur. Gürcistan'a ilk olarak Tiflis ardından da Batum Havalimanı'nı armağan etmiştir. Şu an da yeni pist ile Tiflis Havalimanı'nın bölgesel hub olmasına önemli bir yatırım yapmaktadır.? dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise ?İşlettiğimiz Tiflis ve Batum havalimanlarıyla Gürcistan'da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yürüttüğümüz faaliyetler ve yatırımlarla kısa sürede gerek yerel ekonomiye gerek 2 ülke arasında güç birliğinin artmasına önemli katkıda bulunduğumuza kanaat getiriyoruz. Kafkasların çekim alanı haline gelen Gürcistan'da yaptığımız bu yeni yatırımla ortaklığımızı bir adım daha ileriye taşıyoruz. Havalimanı işletmeciliğinde birikimimizle dünyanın her yerinde tercih edilen bir firma olarak iyi bir ülke temsilciği yapıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Gürcü devlet hava meydanları işletmesi United Airports Georgia ile varılan anlaşma dâhilinde Tiflis Havalimanı'nın şu an kullanılmayan ikinci pisti, yenilenip uzatılacak. Böylece havalimanı, Airbus A380-800, Boeing 748-8F, Antonov 225 gibi dünyanın en büyük uçaklarının iniş kalkışına uygun hale gelecek.

Yatırım karşılığında TAV Georgia'nın işletme süresi 10 sene 9 ay artırılarak 2037'ye kadar devam ettirilecek. TAV Havalimanları, Tiflis Havalimanı'nı 2005'te, Batum Havalimanı'nı da 2007'de işletti. Batum Havalimanı, Gürcistan ve Türkiye arasında ortak kullanılan bir havalimanı olurken; şirketin işletmeyi almasının doğrudan uçuşlar başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber