Su deposunda zincirleme zehirlenme

Gaziantep'te bir petrol istasyonuna ait su deposunda tinerle yapılan boya çalışması sonucu kokudan etkilenen 3 işçi zehirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçilere yardım etmek isteyen benzin istasyonu görevlisi de kokuya maruz kalıp fenalaşırken, bu sefer de hepsini kurtarmak için olay yerine gelen 1 itfaiye görevlisi zehirlenme tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Olayın yaşandığı anda istasyon çalışanlarının ambulans ile itfaiyeyi beklemeleri ve yapılan müdahaleler de anbean güvenlik kameralarına yansıdı.

Gaziantep'te Mustafa Dağdeviren, Mehmet Bilge ve Ahmet Bilge isimli işçiler, Aktoprak yolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonuna ait su deposunun sızdırma yapmaması için boya çalışmasına başladılar. Yoğun tiner kokusundan etkilenen işçiler fenalık geçirirken, petrol istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan Sedat Öngel isimli vatandaş, arkadaşlarını kurtarmak için su deposuna indi. Ancak, kendisi de yoğun kokuya maruz kaldı. Olayın ardından bölgeye ambulans ve itfaiyeler sevk edilirken, müdahalede bulunan bir itfaiye görevlisi de kokudan etkilendi. Çalışmalar sonucu 4 kişi, ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edilirken, itfaiye görevlisine de olay yerinde müdahale yapıldı. 4 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayın ardından yaşanan koşuşturmaca petrol istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntüsünde, olayın hemen ardından işçilerin ambulans ve itfaiyeyi telaşlı bekledikleri görüldü. İtfaiye ve ambulansın gelmesinden sonra yapılan çalışmalar ile işçilerin çıkarılması yine güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Yaşanan olayla ilgili basın mensuplarına bilgi veren istasyon yetkilisi Özkan Berberoğlu, "İçeride su depomuz var. Su deposunun da sızdırma yapmaması için gerçekleştirilen önlemler var. Bunun için de tinerli boya yapılıyordu. İçeriye giren boyacı bundan etkileniyor. Kurtarmak için giren başka bir arkadaşımız da yoğun kokudan etkileniyor. Şuanda sağlık durumları gayet iyi. Herhangi bir problem yok.? ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber