Şırnaklı gençler Erzurum'da kardeşlik köprüsü kurdu

Şırnaklı gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi kapsamında Erzurum'da kardeşlik köprüsü kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordulu, Bitlisli, Trabzonlu ve diğer illerden gençlerle kaynaşıp eğlenen Şırnaklı gençler, Erzurum'un tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' hareketlilik projesi, 81 ilden 13-26 yaş grubu 100 bin gencin büyük ilgisiyle devam ederken, Şırnak merkez ve merkeze bağlı ilçe ve bağlı köylerden gençlerin son gezisi Erzurum'a final niteliğinde yapıldı.

Şırnaklı genç seyyahlara eşlik eden Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışanları Erdal Bulut ve antrenör Serdar Deviren, Şırnaklı 40 genç ile 4 günlük Erzurum gezisinde kafileye öncülük edip gençleri gezdirdi. Bakanlığın düzenlediği projeye ücret ödemeden katılan gençler, adeta birbirleriyle yarıştı. Erzurum'un tarihi ve kültürel yerlerini, sportif tesislerini, kayak merkezlerini, Palandöken'i yerinde görme ve gezme fırsatı bulan gençlerin, özellikle Erzurum buz hokeyi salonunda kaymaları ayrı bir heyecana sahne oldu. Diğer illerden Erzurum'a gelen seyyahlarla çok iyi anlaşan Şırnaklı seyyahlar birbirleriyle aralarında kardeşlik duyguları pekiştirdi ve birbirleriyle arkadaş oldular. Şırnaklı gençler Ordulu, Bitlisli ve Trabzonlu ve diğer illerden gençlerle kaynaşıp eğlendi.

Şırnaklı seyyahlardan M.Emin Tutuk, böyle bir projenin gençlere ve gençliğe ne kadar önem verildiğinin kanıtı olduğunu belirterek, 'Güçlü Yarınlar İçin El Ele' sloganıyla hareket ettiklerini ve Erzurum ilinin bu kadar sosyal, kültürel, tarihi yapıtların ve sportif merkezlerine sahip olacağını tahmin etmediğini, gezip gördükten sonra Erzurum'u çok beğendiğini ifade etti.

Yine seyyahlardan Özgür Aşkın, 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' projesi sayesinde ilk defa Cizre'nin dışına çıktığını, yeni arkadaşlıklar edindiğini, gezi boyunca alakanın üst düzeyde olduğunu kaydetti. Aşkın; Erzurum'a başka illerden gelen seyyahlarla kardeşlik duygularının pekiştiğini, hatta Erzurum'dan ayrılırken bile güzel hasretlerle duygu yüklü bir şekilde uğurlandığını söyledi. Böyle gezilerin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini dile getiren Aşkın, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İlimizden 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' ve gençlik kampları kapsamında 750 öğrencimizi ülkemizin çeşitli illerine gönderdik. Liderlerimiz oldukça özverili, gençlerimize en iyi şekilde hizmet ettiler. Gençlerimizin gezilerinin oldukça verimli geçmiş olması bizleri mutlu etmiştir. 'Seyyah Ulu Çınarın İzinde' hareketlilik gezimiz, Erzurum gezimizle sona ermiş olup, gençlik kampları gezilerimiz devam etmektedir. Gezilerimize katılan, görev alan herkese sağlık, mutluluk, başarılar diler teşekkür ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber