Korkuteli'nde köylüye 174 gebe düve dağıtıldı

Antalya Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı Sülekler köyünde 174 baş gebe düve dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ahmet Altıparmak, Sülekler Köyü Sulama Kooperatifi tarafından düzenlenen gebe düve dağıtım törenine katıldı. Sülekler köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Durmuş Ünver, projenin her aşamasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, Sülekler Sulama Kooperatifi'nin uyguladığı proje için bakanlığın yatırım programlarından ahır inşaatı için 277 bin lira, 174 canlı demirbaş gebe düve için 1 milyon 174 bin 500 lira kredi kullandırılacağını söyledi. Erçin şunları söyledi: "Projenin 29 kooperatif ortağı olacak. Korkuteli'nde 2003-2012 yılları arasında 6 kooperatife toplam 4 bin 721,201 lira kredi aktarıldı. 924 adet makine donanım ve 16 ekonomik alt yapı basınçlı sulama sistemi desteklenmiş, toplam 8 bin 649,150 TL hibe desteği sağlanmıştır. Kısral kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında toplam 2 bin dekar alan basınçlı sulamaya kavuşmuştur." diye konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak da tarımın ve hayvancılığın tüm dünyada her geçen gün daha stratejik bir noktaya geldiğini ifade etti. Sülekler köyü Sulama Kooperatifi'nin projesinin bu açıdan son derece önemli olduğunu belirten Altıparmak, şunları söyledi: "Tabii bunun yanında modern bir hayvancılığa ve tarıma da geçmek gerekiyor. Bu proje aynı zamanda modern, hayvancılık açısından da önemli. Sizlerin sahip olduğu her varlık aslında Sülekler köyünün, Korkuteli'nin ve Antalya'nın ve ülkemizin bir zenginliğidir. Sizlerin huzuru öncelikle ilimizin ve ülkemizin huzurudur. Bu sebeple uzak demeden her daim köyümüze ve köylümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. Derdinizi de sevincinizi de paylaşmayı kendimiz için büyük sorumluluk ve onur kabul ediyoruz. Bugün böylesi bir mutlulukla aranızdayız. Projenin hem köyümüze, hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum."

Vali Altıparmak'ının konuşmasından sonra gebe düve hayvan pasaportlarının üyelere dağıtıldı, bir ineğe de nazar boncuğu taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber