Altın Koza'da 'Sessiz Sinema' dönemi başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Altın Koza Film Festivali, gösterim programında yeralan ?Sessiz Filmler, Çınlayan Kahkahalar' başlığı altında, Hollywood'un Altın Çağı'nı günümüz izleyicisiyle buluşturuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi tarafından 19. kez yapılacak Altın Koza Film Festivali, gösterim programında yeralan ?Sessiz Filmler, Çınlayan Kahkahalar' bölümü ile Hollywood'un Altın Çağı'nı bugüne taşıyor. Sinemanın öncü üstadları seyirciyle buluşturmayı hedefleyen bölüm, bir nostalji değil yeniden keşif niteliğinde.

Bölüm kapsamında Charlie Chaplin'in rolü Şarlo'yu, yine Chaplin'in yazdığı ve yönettiği hikayelerde izlenecek. Kırık bir aşk hikayesinin arka planında, sınıfsal sorunların anlatıldığı Şehir Işıkları (City Lights), insanoğlunun evrensel tutkularının yol açtığı kaos ve çatışmanın gözler önüne serildiği Altına Hücum (Gold Rush), savaşın anlamsızlığından dem vurulan Şarlo Askerde (Shoulder Arms), Şarlo'nun aşık olduğu kızı zengin adama kaptırmama çabası izlenebilecek. Şarlo Kırlarda (Sunnyside) ve sevimli bir köpekle dayanışmasını görebilecek Köpek Hayatı (A Dog's Life) bölüm kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber