Burdur'da sağlık turizmi çalışmaları

Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, ildeki sağlık hizmetlerinin küresel bir nitelik kazandığını belirterek, sağlık turizminde öncü iller arasında yer almak istediklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde yaşlı nüfus ile sağlık harcamalarında da artış yaşandığını bildirdi. Bu doğrultuda sağlık turizminin de ön plana çıktığını ifade eden Şenbayram, Türkiye'de sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıldığına işaret etti.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sağlık alanında önemli adımlar atıldığını kaydeden Şenbayram, "Türkiye'ye gelen yabancılar çok çeşitli tıbbi dallarda tedavi hizmetleri alabilmekte. Avrupa ülkelerinde yüksek fiyatlarla yapılan sağlık hizmetleri ülkemizde kaliteli ve uygun maliyetle insanların hizmetine sunulmakta" dedi.

Türkiye'de verilen sağlık hizmetlerine yurt dışındaki insanların da ilgi göstermeye başladığını belirten Şenbayram, sağlık hizmetleri için Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında artış yaşandığına işaret etti.

Burdur'da da sağlık hizmetlerinin küresel bir nitelik kazandığını vurgulayan Şenbayram, Burdur'da modern tıbbi cihaz ve ekipmanları ile hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de sağlık turizmine önemli ölçüde hizmet vereceğini bildirdi. Şenbayram, sağlık turizmi konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Tarihi ve kültürel değerleri açısından zengin olan Burdur'u sağlık turizmi konusunda da etkin bir il yapmak istediklerini anlatan Şenbayram, "Sağlık turizmi ile bölge yeni bir vizyon kazanacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber