Haftalık ders çizelgelerine ilişkin tereddüt edilen hususlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 04.09.2012 tarih ve 22145 sayılı yazıları ile haftalık ders çizelgelerine ilişkin tereddüt edilen hususlara ilişkin aşağıdaki açıklamalarda bulunmuştur.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Okullarda Uygulanan Haftalık Ders Çizelgelerine İlişkin Açıklamalar

1.Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların tüm sınıflarında şubeler seçmeli derslere göre değil ortak derslere göre oluşturulacaktır. Ortak derslerde şube bütünlüğü bozulmayacaktır. Seçmeli derslerde ise şube bütünlüğü aranmayacak, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 12. Maddesi doğrultusunda işlem yapılacaktır.

2.Genel lise, Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi haftalık ders çizelgelerindeki ?diğer seçmeli dersler? ibaresinden II. Grup Seçmeli dersler anlaşılmalıdır. Çizelgelerde belirtildiği saat kadar bu derslerden ders seçimi yapılması zorunludur.

3.Sosyal bilimler lisesi ile fen lisesi haftalık ders çizelgelerindeki ?seçmeli dersler? ibaresinden II. Grup Seçmeli dersler ile I. Grup seçmeli derslerden bu okulların haftalık ders çizelgelerinde yer almayan dersler anlaşılmalıdır. Haftalık ders çizelgelerinde yer alan dersler ayrıca seçmeli ders olarak alınamaz.

4.Güzel sanatlar ve spor liselerinin haftalık ders çizelgelerindeki ?seçmeli dersler? ibaresinden I. II. ve III. Grup Seçmeli dersler anlaşılmalıdır. Bölümlerin haftalık ders çizelgelerinde yer alan dersler ayrıca seçmeli ders olarak alınamaz.

5.Talim ve Terbiye Kurulunun 12.04.2012 tarih ve 25 sayılı Karan gereği 10. sınıflarda okutulan ?Millî Güvenlik? dersinin ders saati aynı sınıf düzeyinde genel lise, Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi haftalık ders çizelgelerinde ?diğer seçmeli derslerin?; fen lisesi, güzel sanatlar ve spor lisesi ile sosyal bilimler liselerinin haftalık ders çizelgelerinde ?seçmeli derslerin? ders saatine eklenmiştir.

6.Talim ve Terbiye Kurulunun 14.08.2012 tarih ve 124 sayılı Kararı gereği, ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgelerinin 9. sınıflarına ait ?seçmeli /diğer seçmeli ders? saatleri aşağıdaki belirtildiği gibi yeniden düzenlenmiştir. Bu dersler aşağıda yer alan II. Grup seçmeli dersler arasından seçilecektir.

7.Sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler için devam edecekleri sınıfın ders çizelgesi uygulanacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu Kararları ve ?MEB'den seçmeli dersler genelgesi? için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber