Kuyumcular KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirim ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Merkez Müdürü Hamit Sucu, kurum olarak, kendilerini geliştirmek ve tanıtım amacıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılacak esnaf ve sanatkârlara da yüzde 50'ye varan destek verdiklerini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Kuyumcular Esnaf Odası'nca Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonu'nda düzenlenen 'KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Hamit Sucu, 1990'lı yıllardan bugüne hizmet veren kurumunun, bugüne kadar geçirdiği evreler ve verdiği destekler konusunda bilgilendirmede bulundu.

KOSGEB'in 2003 yılına kadar müteşebbislere eğitim ve danışmanlık hizmeti verirken, bu süreçten sonra işletmelerin ihtiyaç duyduğu finansal desteği de sağlamaya başladığına işaret eden Sucu, 2009 yılında çıkan kanunla da imalat sektöründen sonra hizmet ve ticaret sektörüne de destek vermeye başladıklarını söyledi.

KOSGEB'in en önemli hizmetlerinden birinin de yurt içi ve yurt dışı pazar paylarını artırmak isteyen firmaları katıldıkları yurt içi ve yurt dışı fuarlarda, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile nitelikli eleman istihdamı, danışmanlık, eğitim, enerji verimliliği, tasarım gibi projelerine katkı amacıyla yüzde 50'ye varan destek olduğuna dikkat çeken Sucu, bunun için de harcamaların faturalandırılması gerektiğini kaydetti.

Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman da toplantıya mesai dışı olmasına rağmen katılarak, üyelerini bilgilendiren KOSGEB Adana Merkez Müdürü Hamit Sucu ile katılımcılara teşekkür etti.

Başman, ?Üretimin artırılması ve istihdamın geliştirilmesi bütün ülke ekonomilerinde olmazsa olmaz dedikleri üst sıralarda yer alan kurallardır. Bu sayede ekonomiyi canlandırmak ve ülke gelirlerini artırmak ve vatandaşların refahını artırarak uygar ülke seviyesine getirmek ekonomik çalışmalar içerisinde birinci sırada gelir. Bunu sağlayabilmek, başarmak ve diğer büyük ekonomilerle mücadele etmek için ülkeler arasında ekonomik örgütlenmeler bile vardır. Bankalar, devlet destekleri, uluslar arası örgütlerin destekleri veya uluslararası çok ortaklı sanayiciler, KOBİ'leri geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktadır. KOSGEB de, son süreçte KOBİ'lere proje desteğini artırmıştır. Bunu da illerde kurulan KOSGEB hizmet merkezleriyle yapıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber