Kadroluya 700, sözleşmeli öğretmene 852 YTL maaş

Haber Giriş : 01 Eylül 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürken Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "Kayıt parası vermeyin" beyanına rağmen çoğu okulda buna uyulmadığını belirterek; velilerin "İsteğe bağlı zorunlu bağış olarak" isimlendirdiği kayıt parası polemiğiyle birlikte Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekti.

Genel Başkan Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kayıt parası konusunda samimi olmadığını, birçok konuda olduğu gibi kayıt parası konusunda da sözünün arkasında duramadığı için velilerle okul idaresini karşı karşıya getirdiğini ileri sürdü. Avcı, konuya ilişkin ve diğer eğitim konularıyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005 Eylül ayı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu açmasıyla ilgili olarak, AK Parti Hükümeti'nin, sözleşmeli öğretmen alımıyla hem IMF'i hem partililerini memnun etmeye çalıştığını ifade ederek, sözleşmeli öğretmen uygulamasını AK Parti'nin özelleştirme harekatının bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Başkan Avcı, hükümetin özelleştirme politikaları çerçevesinde kadrolu öğretmenin aldığı maaşın sözleşmeli öğretmene verilecek maaştan daha düşük olduğunu belirterek, "Birçok ilde sözleşmeli öğretmen alımında AK Parti İl ve İlçe Başkanları ile AK Partili Belediye Başkanları'nın tasallutları dikkate alınır hale gelmiştir. AK Parti Hükümeti, sözleşmeli öğretmen ve usta öğretici kadrolarını partililerini ödüllendirme aracı olarak kullanmaktadır. Eğitim hizmetinin siyasileştirilmesi ve ticarileştirilmesini somutlayan bu uygulamaları protesto ediyoruz. Bakanlık kendi öğretmenine 700 YTL maaş verirken, sözleşmeli öğretmene 852 YTL vererek, sözleşmeli öğretmenliği imrendirir hale getirmek istemektedir" dedi.

Avcı, sözleşmeli öğretmen uygulamasının en büyük emek sömürücülüğü olduğunu ve her yıl sözleşme yenilemeyi, siyasi arka ve referans bulmakla mümkün kılan sözleşmeli öğretmen politikasını eğitim sisteminin tamiri mümkün olmayan yozlaşmaya ve bozulmaya doğru götüreceğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber