Bitlis'te öğrencilerin barınma sorununu özel modern yurtlar çözecek

Bitlis Eren Üniversitesi'nde kayıtların başlamasıyla beraber öğrenciler barınma sorununa da çözüm bulmak için araştırmalarına devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR)'nün barınma hizmetinin yeterli olmadığı yerlerde öğrencilere özel yurtlar destek oluyor.

Bitlis'te bulunan devlet yurtlarının kapasitelerinin dolmasından dolayı açıkta kalan öğrencilerin barınma sorununu çözmek için il ve ilçelerde bulunan özel yurtlar devreye girdi. Bitlis merkezde bulunan Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet Arıkan, ilde barınma sorunu yaşayan öğrencilerin sıkıntılarını gidermek, barınma sorununu çözmek için devreye girdiklerini, her yönüyle modern olan yurtlarına öğrencileri beklediklerini ifade etti. Arıkan, yurdun 120 kişilik olduğunu, şu ana kadar 60 kişilik öğrenci kaydı yaptıklarını söyledi. Arıkan, "Yurdumuz, üniversitede eğitim gören, çağdaş, düşünen, çözüm üretebilen, genç ve dinamik genç arkadaşlarımızın barınma sorununu gidermek, eğitime katkıda bulunmak, huzurlu, sağlıklı, rahat ve temiz ortamlarda bireylerin başarısını artırmak için her türlü düzeni sağlamış bir yurt. Yurt binamız ana yol üzerinde bulunduğundan, üniversite eğitim birimlerine yakın mesafededir. Şehir merkezine gitmek isteyen ya da Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerimiz, yurt önünden hareket eden şehir içi otobüsleriyle ulaşım sağlayabilirler." dedi.

DİNLENME VE TV SEYRETME

Yurt binasının her katında kat mutfağı ve TV-dinlenme odası bulunduğunu belirten Arıkan, şöyle devam etti: "Öğrencilerimize bu odalarda seçilmiş TV kanallarını kaliteli izleme imkanı sağlarken, dinlenme odalarımızın içerisinde öğrencilerimizin çay, kahve yapabilecekleri mutfak tezgahı var. Böylece öğrencilerimiz günün her saatinde sıcak içeceklerini hazırlama olanağına sahiptir. Ayrıca, kahvaltı ve yemek salonları bulunmaktadır.

MİSAFİRLER

Yurtlarımızda kalmakta olan öğrencilerimiz birinci derece akrabalarını, yer durumunun müsait olması durumunda, misafirhanelerimizde ağırlayabilirler.

Yurtlarımızda konaklayan her öğrencimize standart olarak birer yatak, çarşaf, nevresim, yastık, yastık kılıfı, pike, battaniye gibi temel malzeme verilmekte olup, bu malzemenin temizlikleri düzenli olarak tarafımızca yapılmaktadır.

ETÜT SALONLARI

Yurt binamızda her katta 40 öğrenci kapasiteli etüd salonu bulunmaktadır. Kablosuz internet sayesinde öğrencilerimiz taşınabilir bilgisayarlarını bu salonlarda kullanabilirler. Merkezi kalorifer sistemi ile ısıtılmakta ve 24 saat kesintisiz sıcak su hizmeti verilmektedir."

VAN GÖLÜ SAHİLİNE SIFIR NOKTADA

Ahlat ilçesinde bulunan Özel Ravziye Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Natık Erkan da Ahlat'ta öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir yurtları olduğunu söyledi. Özel Ravziye Erkek Yurdu'nun bulunduğu konumun çok güzel olduğuna işaret eden Erkan, "Yurdumuzun, Van Gölü sahiline sıfır noktada, muhteşem bir manzarası var. 60 kişilik bir yurt binamız var, şu ana kadar 40 öğrenci kaydı yapmış durumdayız. 20 kişilik bir öğrenci kapasitemiz var, güzel bir yurtta barınmak isteyen öğrencilerimizin acele etmesi gerekiyor, her an kapasitemiz dolabilir." diye ifade etti.

Özel Tatvan Güven Yurdu Müdürü Abdulsamet Durukan ise ?Tatvan ilçesinde 112 kapasiteli bir yurt binamız bulunmakta. Etüt odalarından, dinlenme, TV odalarına kadar öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü donanımımız var. Yurdumuzun kalitesi daha önceki öğrencilerimiz tarafından biliniyor. Yurt fiyatlarımız da çok uygun, öğrencilerimizi bekliyoruz." dedi.

Adilcevaz Mehmet Kamile Karahan Erkek Yurdu Müdürü Mehmet Özdemir de Adilcevaz ilçesinin en güzel yerlerinden birinde bulunan yurtlarının iç ve dış dizaynının tamamen öğrencilerin rahat edebileceği şekilde dizayn edildiğini vurguladı. Özdemir, "Yurdumuzda 24 saat sıcak su, kesintisiz internet, etüt salonları, TV ve dinlenme odaları mevcut odalarımız 4 kişilik odalar olarak düzenlenmiş modern bir yurt, ulaşım açısından da kolay ulaşılabilecek bir alanda yer alıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber