Toroslar Belediyesi okulları bakım ve onarımdan geçiriyor

Mersin'in Toroslar Belediyesi, 2012- 2013 eğitim- öğretim yılı öncesinde, ilçede bulunan tüm okulların bakım, ilaçlama ve temizliği ile dış cephe boyamasını yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toroslar Belediyesi, her yıl düzenli olarak yaptığı okul temizliği uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala başlatılan çalışmalarda, ilçede bulunan 79 okulun tamamının bakım ve temizliği yapılıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretime önem verdiklerini söyledi.

Tuna, ?Geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak da bizim en kutsal görevimizdir. Toroslar Belediyesi olarak eğitim ve öğretim yuvalarımızın eksikliklerini okul idarecilerimiz ve okul aile birliği ile görüşerek imkânlarımız ölçüsünde destekte bulunuyoruz.? şeklinde konuştu.

Başkan Tuna, eğitim-öğretim kurumlarının fiziki şartlarının düzeltilmesi amacıyla belli bir program dâhilinde okulların dış cephe boyamasını yaptıklarını kaydetti.

Boya malzemesi teminini okul aile birliği ile okul idaresinin yaptığını, işçiliği de belediye olarak kendilerinin üstlendiğini belirten Tuna, şunları kaydetti: ?Okullardan gelen talepler üzerine bugüne kadar 32 okulun dış cephe boyamasını gerçekleştirdik. Okul aile birliği ile okul idarecilerinin belediyeye verdikleri başvuru sonucu oluşturulan bir program dahilinde boyama işlemlerini sürdürüyoruz. Belediyeye müracaat eden 16 okulu daha boyayacağız. Amacımız, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim almalarıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber