61 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

İzmir'in Menderes ilçesinde 61 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili 61 kişinin gözaltına alındığı açıklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınanların üçünün yabancı uyruklu, üçünün de Türk olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: ?Batık içinde boğulmuş durumda 61 insan cesedinin 28'i çocuk, 3'ü bebek, 18'i kadın ve 12'si yetişkin erkek cesedi olmak üzere 42'si Suriye ve 1'i Irak uyruklu olduğu tespit edilmiş olup 18'inin kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir. Teknede bulunan diğer 44 göçmenin ise yüzerek karaya çıktıkları tespit edilmiştir. 7 Eylül 2012 günü bölgede yapılan aramalarda üç göçmen daha yakalanarak gözaltına alınmış olup toplam 47 göçmen sağ olarak yakalanmıştır.?

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, organizatör olduğu tespit edilen yedi şüpheliden üçü Türk ve üçü yabancı uyruklu altı kişinin yakalanarak gözaltına alındığı, kimliği tespit edilen Türk uyruklu bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, ?Olayla ilgili araştırma ve incelemeler neticesinde, göçmenlerden bir kısmının yurda yasal yollardan giriş yaparak İstanbul ve İzmir illerine geldikleri, İstanbul ilinde bulunanların ise çeşitli havayolu firmaları ile seyahat ederek İzmir grubuna katıldıkları, İzmir merkez Basmane bölgesinde bulunan çeşitli otellerde bir aya yakın süredir ikamet ettiklerinin tespit edilmesi üzerine adli makamlardan alınan karara istinaden Basmane bölgesinde yapılan arama/yakalama çalışmalarında, Filistin uyruklu iki ve Suriye uyruklu bir olmak üzere toplam üç organizatör yakalanarak gözaltına alınmış olup olayla ilgili soruşturma sürmektedir.? ifadelerine yer verildi. Cesetlerine ulaşılan kişilerin kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü, kurtarılan 30 Suriye, 16 Filistin ve bir Irak uyruklu 47 göçmen hakkında ise adli işlemlerlerin devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber