Öğrenci servis şoförleri uyarıldı

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası yöneticileri, öğrenci taşıyacak şehir içi servis şoförleri ile yaptığı toplantıda, uyulması gereken kurallar konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, servis şoförleri ile yaptığı bilgilendirme toplantısında ?Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Kendi çocuklarımıza değer vereceğinizden eminim, diğer yolcu taşımacıları yetişkin insanlar taşıyor. Sizler ise özellikle ilköğretim öğrencileri taşıyorsunuz. Sizden istirhamım, talebelere önem vermeniz, trafik kurallarına uymanızdır. Zaten trafik kurallarına uyuması halinde sorun olmaz. Yeni bir talebe almışsanız çocukların özelliklerini bilmeniz gerekir. Bu bağlamda çocuklarımıza özen göstermeliyiz. Yeni eğitim öğretim yılının servis şoförleri için kazasız ve kazançlı bir yıl olmasını diliyorum.? dedi.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: ?Her anne baba canlarından çok sevdiği çocuklarını sizlere emanet edecektir. Sizlerin bu emanetlere en iyi şekilde sahip çıkmanızdır. Sizler öğrencilere örnek olmalısınız. Sizler servisçilik hizmeti verirken, güvenilir, inisiyatif sahibi kendine güvenen iyi ahlaklı, düzgün konuşan, asla alkol kullanmayan, çocukların önünde asla sigara içmeyen, giyimine dikkat eden araçlarınızı okul servis araçları yönetmeliğinin öngördüğü düzenlemelere göre donatılmasını sağlamalısınız. Aracınızı devamlı temiz ve bakımlı bulundurmanız sizin açınızdan çok önemli. İlköğretim öğrencisi taşıyan araçlarınızda mutlaka rehber personel bulundurun. Bu yasal bir zorunluluktur. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu çocuklarımıza kendi çocuğunuz kadar şefkatle özen göstereceğinizi biliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber