Kozan'da avcılık kursu açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kozan Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından ortaklaşa avcılık kursu açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Oğuz Cengiz, kursa 31 kursiyerin katıldığını, 4 öğretmenin görev yaptığını söyledi. Cengiz, kursa katılan adaylarda 18 yaşını doldurmuş olması, en az okur yazar belgesine sahip olması şartlarının arandığını belirtti. Cengiz Oğuz, 8 gün süren kursta avcılara, avcılığın tarihçesi, etik kuralları, yaban hayvanları ve av dönemleri, silahların kullanımı, ilk yardım, av köpeği eğitimi, doğal hayat, çevre ve önemi, ilgili kanun ve mevzuatlar hakkında bilgiler verildiğini, kurs sonunda yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonunda başarılı olan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazanacaklarını kaydetti.

Kurs öğretmenlerinden Mustafa Çakıcılı, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avcılık belgesi alarak avlanmak isteyenlerin ?avcı eğitim kursunu bitirerek sertifika alma mecburiyeti bulunduğunu, bu kursları bitirmeyen ve avcılık belgesi almayanların avlanmalarının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber