Afyonkarahisar 112 ekipleri, patlama süresince yoğun çalıştı

Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, cephanelik patlamasının ardından 112 ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisine girdiği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlamanın hemen ardından ilk olarak beş adet ambulansın olay yerine yönlendirildiği ifade edilen açıklamada, 12 ekip ve özel ambulansların beklemeye alındığı kaydedildi.

Olayın ciddiyeti üzerine tüm ekiplerin olay yerine yönlendirildiğine yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

?Olay yerinde sağlık kriz merkezi kurularak olay kriz yönetimine geçilmiştir. 20 dakika içinde olay yerine 18 tane 112 ambulansı, iki özel ambulans yönlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığı kriz merkezi tarafından Denizli, Eskişehir, Uşak, Kütahya illerinden 112 ambulansları ve UMKE personeli gönderilmiştir. Olay yeri yakınında bulunan ilköğretim okulu bahçesine Afyonkarahisar UMKE tarafından bir sahra hastanesi kurulmuştur. Olay yerinin riskli olmasından dolayı ve güvenlik görevlilerinin izin vermemesi nedeniyle tüm sağlık personeli araçlarının başında ve sahra hastanesinde beklemiş, ihtiyaç durumunda yetkilerin nezaretinde sahaya girilmiştir. Olay yerinde sekiz askerimize ve dört sivil vatandaşa müdahale edilmiş ve hastaneye nakledilmişlerdir. İlerleyen süreçte asker yakınlarının olay yerine gelmesi üzerine sahra hastanesi ve ambulans ekiplerinin işi yoğunlaşmış ve sahra hastanesinde toplam 33 kişiye müdahale edilmiş, bazıları ise hastaneye nakledilmiştir. 6 Eylül akşamı saat 18.00 civarlarında resmi açıklamaları takiben olay yerinde bekleyen asker yakınlarının otellere yerleştirilmesi ile ortamın sakinleşmesi üzerine ambulans ekipleri çekilmeye başlanmıştır. Ancak asker yakınlarının yerleştirildiği yerlerde birer ambulans ekibi ile sağlık tedbiri görevine başlanmıştır. 7 Eylül günü ise üç ekip ile olay yerinde beklemeye başlanılmış, olası olaylara karşı tedbir alınmıştır. 21 adet Afyonkarahisar 112 ambulansı, 4 adet Afyonkarahisar UMKE timi ile müdahale edilen olaya Denizli, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinden ise toplam 10 112 ambulansı, üç UMKE timi desteği ile dönüşümlü olarak görev yapılmıştır. Afyonkahisar'da meydana gelen, 25 askerimizi şehit verdiğimiz ilk defa karşılaştığımız böyle büyük boyuttaki bir olayda Afyonkarahisar 112 olarak müdahale, koordinasyon ve olay yeri yönetimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiş ve Afyonkarahisar 112 bu olaydan yüzünün akı ile çıkmıştır. Olayın meydana geldiği saatten itibaren aktif görevde olmayan, il dışında bulunan tüm personelimiz Komuta Kontrol Merkezi'nde (KKM) toplanarak görev beklemişlerdir. Afyonkarahisar 112 KKM'ye gelen patlama dışındaki diğer vaka ihbarları ihmal edilmeden 140 vakaya da müdahale edilmiş, tüm vakalara ambulans görevlendirilmesi yapılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber