Engelliler için Manş Denizi geçti

Manş Denizi'ni 13 saat 9 dakika aralıksız yüzerek Fransa sahiline ulaşan 51 yaşındaki Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran eşiyle birlikte İstanbul'a döndü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manş Denizi'ni 13 saat 9 dakika aralıksız yüzerek Fransa sahiline ulaşan 51 yaşındaki Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran eşiyle birlikte İstanbul'a döndü. Atatürk Havalimanı'nda yakınları ve arkadaşları tarafından karşılanan Türk yüzücüsüne mavi boncuk takıldı.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla 21.10' sıralarında Londra'dan İstanbul'a gelen Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran'ı yakınları sloganlarla karşıladı. Yakınlarıyla hasret gideren Türk yüzücü, "Yüzerken en çok engellileri düşündüm, çünkü onların adına yüzdüm" dedi.

SÜREKLİ KULAÇ SALLADIM

Gazetecilerin "13 saat boyunca neler yaşadınız" sorusu üzerine Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran, "Bu soruyu bitirdikten sonra bende kendime sordum ama insan karaya ayak bastıktan sonra hepsini unutuyor. En çok engellileri düşündüm, onların adına yüzmüştüm çünkü. Onlar bana güç verdi. Ailemi düşündüm. 13 saat sürekli kulaç salladım bitmek bilmiyordu." şeklinde cevapladı.

SİSİ GÖRÜNCE MORALİM BOZULDU

Denizin üzerine sis çöktüğü için karanın göremediğini ve o an moralinin bozulduğunu söyleyen Alsaran "Yukarıda ay gözüküyordu. Sonra güneş doğdu, onlardan güç alıyordum. Daha sonra ise sis bastı, kara görülmüyordu, o da moral bozucuydu. Bir ara teknede bulunan eşim bana '3 kilometre kalmış' diye seslendi. 3 kilometre kalması benim için 1 saat kalması demek, çok sevindim, suyun içinde hem kulaç attım hem ağladım. Son saatlerde kara gözüktü. Kara gözüktükten sonra iyice mutlu oluyorsunuz tabi ve tempomu biraz daha arttırdım. Fakat ters akıntı vardı ve çok zordu tabi. Karaya çok yaklaştığımda tekneden bot indirdiler ve bayrağı verdiler. Ayaklarım yere basınca koşar adımlarla karaya çıktım. 13 saat boyunca 17 derece suda yüzdüm" dedi.

AİLECE ÇOK MUTLUYUZ

Eşine sürekli moral verdiğini ve onun hep yanında olduğunu belirten Kamil Resa Alsaran'ın eşi Nurhan Alsaran şunları söyledi:

"Ben tekneden elimden geldiğimce destek olmaya çalıştım. 11 saat ayakta kaldım. Sürekli destek vermeye çalıştım, 'uyumuyorum yanındayım' demeye çalıştım. Sonunda bitirdi ve ailece çok mutluyuz."

TÜRK BAYRAĞINI AÇTI ŞÜKÜR NAMAZI KILDI

Manş Denizi'ne 4 Eylül gecesi 03.00'de giren Kamil Resa Alsaran 13 saat 9 dakika kulaç atarak Fransa sahiline ulaşmıştı. Alsaran, kıyıya vardığında üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk bayrağı açtı şükür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber