Niksar'da 'Hasat Panayırı' düzenlendi

Niksar ilçesinde "Hasat Panayırı" düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından yürütülen, Yeşilırmak Havzası'nda Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi (KORUP) kapsamında, ilçeye bağlı Çamiçi Yaylasında panayır gerçekleştirildi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, burada yaptığı konuşmada, projenin son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Odundışı orman ürünlerinin Türkiye'de yeni bir konu olduğunu belirten Taşkesen, "Geçmişte belki biliyorduk ama son zamanlarda keresteye ağırlık verdiğimiz için bu ürünleri unuttuk. Belki de bu projenin en önemli ayağı veya en önemli fonksiyonu bu farkındalığı meydana getirmek. Yani şairin dediğini başka yönde söylersek,'geçtiğin yerleri orman diye geçme tanı, içinde bir sürü faydalı olanlar var.' Bu proje belki de onu gerçekleştiriyor. Çevre bilincini çok öne çıkarıyor" diye konuştu.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz de, toprak yapısı ve bitki örtüsüyle çok verimli bir bölgede yaşadıklarını belirterek, "Ekonomik olarak, özellikle tarıma dayalı ekonomide katma değeri yüksek çok ciddi çalışmalar var. Ancak, bunun çok çeşitlenmesine ihtiyacı var. Son yıllarda dünya genelinde tarım ve tarım ürünlerine yönelik talep fazlalığı ve artışı söz konusu" dedi.

Öz, Amasya ve Yeşilırmak Havası Kalkınma Birliği bölgelerinde bu tür çalışmalara ağırlık verdiklerini hatırlattı.

Panayırda, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Yelgin Mesci, projeyi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile yaptıkları sözleşmeyle Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün ortaklıyla yürüttüklerini ifade etti. Mesci, projenin Tokat, Amasya, Samsun ve Çorum'u kapsadığını belirtti.

Konuşmaların ardından Taşkesen ve Öz ile beraberindeki protokol mensupları, hasadı yapılan odundışı ürünlerle Niksar Belediyesi Sokak Atölyesi'nde üretilen hediyelik eşyaların bulunduğu stantları gezdi. Taşkesen ve Öz, daha sonra Niksar'da tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Muhabir: Recep Bilek / Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber