Tombul: Kamu ücret artışı emeklilere de yansımalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, emeklilerin sorunlarının toplu görüşme masasında yeterince dikkate alınmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Mutabakatın altına imza atan konfederasyonlar, 'Şimdi ne gerek var emeklileri konuşmaya, biz kamu çalışanları için konuşuyoruz' deme gafletinde bile bulundular. Bu ciddi bir gaftır" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen ve beraberindeki heyet ile görüşen Tombul, toplu görüşme masasına, kamu çalışanlarının sorunlarının yanı sıra emeklilerin sorunlarını da getirme sorumluluğu hissettiklerini kaydetti.

Tombul, kamu çalışanlarının aldığı tüm ücret artışlarından, emeklilerin de yararlanması gerektiğini söylediklerini, memurlara gelecek yılın birinci ve ikinci altı aylarında verilecek 40'ar YTL ödemenin, emekliliğe yansımamasına itiraz ettiklerini kaydetti.

Emeklilerin haklarının toplu görüşme masasında yeterince dikkate alınmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Tombul, "Biz ısrarla, üzerine basarak, taleplerimiz içinde buna yer verdik. Mutabakatın altına imza atan konfederasyonlar bunu düşünmediler. Hatta içerde biz bunu ifade ederken, 'Şimdi ne gerek var emeklileri konuşmaya, biz kamu çalışanları için konuşuyoruz' deme gafletinde bile bulundular. Bu ciddi bir gaftır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber