Ayvalık'ta şair Sabahattin Ali gözyaşlarıyla anıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tüm hızıyla süren 9. Ayvalık Kültür Sanat Günleri etkinlikleri büyük ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlikler kapsamında önceki gün, ünlü şair ve yazar Sabahattin Ali'yi anma sergisi açılarak, eserleri ve hayatı anlatıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de katılımıyla ünlü yazar ve şair Sabahattin Ali'nin eserleri ve hayatı ile ilgili bilgi veren fotoğraf sergisi İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde açıldı. Düzenlenen panelde moderatörlüğü şair Gültekin Emre üstlenirken Sabahattin Ali'nin kızı ve Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali ile Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Sabahattin Ali araştırmacısı Sevengül Sönmez katıldı. Sabahattin Ali'nin ölümsüz eserler kazandırdığı zorlu yaşamı ve esrarengiz cinayet sonrasında ölümünün üzerindeki sır perdesinin hala aralanmadığına dikkati çeken konuşmacılar, şairin eserlerindeki vatan sevgisinin önemini vurguladı.

Panel başlarken, sinevizyon gösterimi ile Sebahattin Ali'nin hayat hikayesinin anlatılırken, gösterim sırasında protokol koltuklarında oturan şairin kızı Prof. Filiz Ali'nin zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Şair Sabahattin Ali'nin gerek yaşadığı yıllarda, gerekse kaybının ardından Türk edebiyatında ve tarihinde derin izler bırakıldığının vurgulandığı ve büyük ilgi gören panelin ardından, ölümsüz ?Aldırma Gönül' dizelerinin yazarı ünlü şairin kızı Filiz Ali, babasının kitaplarını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber