Madra dağı için taş ocaklarını gezdiler

- Madra Dağı Çalıştayı Düzenleme Kurulu üyeleri Kozak Yaylası'nda bulunan taş ocaklarını gezerek bilgi aldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Ekim'de Ayvalık'ta düzenlenecek çalıştay öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren üyeler, Ayvalık ve Bergama köylerini ziyaret ederek, köylülerle görüşmelerde bulundu. Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek olan Madra Dağı Ulusal Çalıştayı ile ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor. Hazırlıklar kapsamında düzenleme kurulu üyelerinden bazıları, Ayvalık ve Bergama'ya bağlı bazı köyleri ziyaret ederek köylülerden bilgi aldılar. Özellikle yöredeki madencilik faaliyetleri ve taş ocakları ile ilgili incelemeler yapan üyeler, bol bol fotoğraf çekerek çalıştay ile ilgili hazırlıklarına son şeklini vermeye başladılar.

Burhaniye ve Bergama'dan da katılımcıların yer aldığı grup Ayvalık'tan hareket ederek, Çakmak, Kırcalar ve Türközü Köyleri üzerinden Karaayıt Köyü'ne ulaşarak, burada Köy Muhtarından köyün genel sorunları ve özellikle de köye çok yakın bir mesafede bulunan demir zenginleştirme tesisi hakkında bilgi aldı. Kozak Yaylası'ndaki Demircidere, Aşağıcuma, Çamavlu, Kıranlı, Terzihaliller Köylerini gezerek bu köylerde bulunan kozak taşı üretim tesislerini yerinde inceleme fırsatı bulan Kurul Üyeleri, Çalıştayda kullanılmak üzere taş ocaklarının fotoğraf ve video görüntüleri çekmeyi de ihmal etmeyerek, Okçular Köyü'ndeki fabrikaya geçti.

Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı ve Çalıştay Sözcüsü Salih Sönmezışık; İlk kez düzenlenecek olan bu çok önemli toplantıya en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini belirterek, bölgede yer alan köyleri sık sık ziyaret edeceklerini, sorunları yerinde tespit ederek çalıştayda rapor şeklinde sunacaklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber